14 frågor om radar som kanske desconozcas

14 frågor om radar som kanske desconozcas

Hur många finns det radar på spanska vägarna?

I Spanien finns 844 fasta radar, bland dem som hör till DGT, den katalanska Trafik och säkerhetsavdelningen för den baskiska regeringen.

I vilka områden finns det mer och radar?

Katalonien med 220 radar och ett förhållande mellan 18,02 per 1000 km enheter via leder den nationella rankingen. Nästa på listan Baskien, med 13,30 radar och 1000 kilometer gemenskap Madrid, med ett förhållande av 10,74 per 1000 km maskiner.

i tail betyg, med mindre än tre radar, de är Cantabria (2,73) Castilla La Mancha och Castilla y León (2,45) Estremadura (2,18) och Navarre, med endast en radar per 1000 km vägar.

Hur många klagomål görs årligen i Spanien för fortkörning?

Totalt, klagomål över 4.000.000 road, varav cirka halv (46 procent) De motsvarar fortkörning.

Vilka är de mest Multan radar i Spanien?

följande länk Du har detaljerade vilka 25 radar mera Multan.

Finns det områden med radar affisch 'Tramo koncentration olycka'?

bara fem avsnitt 180 farligaste vägarna i Spanien De har en radar eller är markerade som "stretch koncentration olycka".

Vilka typer av radar finns det?

- fast: Lyftare installerade på vägar, i stugor, stolpar eller någon hårdvara. De är märkta på spåren som 'hastighetsstyrpunkt'.

- telefoner: Placerad i fordon på ett fast stativ eller helikoptrar, såsom Pegasus. De kan vara av två typer: mikrovågsteknik, kan mäta upp till sex körfält; och laser adresseras selektivt till ett fordon, med en räckvidd på upp till 500 meter.

- stretch: Fast installation. Beräkna den genomsnittliga hastigheten hos ett fordon mellan två punkter.

- Av 'Red Picture Gallery: Placerad vid trafikljus i städerna. Captan fordon som passerar trafikljusen på den röda fasen.

Radar trafikljus

Hur man upptäcker mobila radar?

- de är vanliga fordon och diskreta färger.

- inte bär inget element av personalisering, som klistermärken eller föremål i det bakre facket.

- cirkulera eller under den tillåtna hastighetsgräns, vanligtvis på höger sida.

- Hans förare bär en reflekterande kläder: När civilgardet, bör ta regleringen uniform.

Hur är radar helikopter?

DGT ger en av sina helikoptrar med radar, Pegasus, kunna hastighetskontroll fordon och detektera kränkningar från luften. den konventionella rutter, utan fysisk separation mellan körfält i båda riktningarna och som det är vanligtvis svårare att kontrollera med radar-utrustat fordon, De är vanliga där flygande Pegasus. radarn Den består av två kammare: ett panorama som underlättar spårning och fånga hastighet och andra detaljer, utrustad med ett teleobjektiv som kan läsa fordonsregistrering.

Finns det enheter att upptäcka radar?

Ja. Det Tre typer av anordningar för placeringen av radar:

- Radar varningsanordningar. De är tillåtna enligt lag och visas på GPS. De livnär sig på databasen för DGT, så att bara rapportera platsen för fasta enheter.

- radardetektorer. De förbjudna från 2014, de kan upptäcka signaler som sänds ut av radar och varna föraren med en ljudsignal.

- hämmare radar. De är förbjudna eftersom störa radarn. Dem installerade är böter på 6.000 euro och innebär avlägsnande av sex poäng kort.

Radar Detector

Radar, har du utrymme för misstag?

Ja. De radar har en felmarginaler lagligen etablerad, beroende på om de är fasta eller mätning mobil och hastighet gjort: denna marginal kan variera fyra till sju km / t, Om vi ​​talar om mätningar under 100 km / t, eller mellan 4-7 procent, i händelse av att vi värdesätter fart. Men som AEA klagomål Ibland är dessa felmarginal inte respekteras.

Jag kan lita på vad markerar hastighetsmätare på min bil för att se om cirkeln vid rätt hastighet?

Hastighetsmätare för fordon De är inte hundra procent tillförlitlig och det beror på varje tillverkares felmarginal. I stan, så gott som alla gör den faktiska hastigheten. Men för att undvika obehagliga överraskningar, inte överstiga mer än fem procent av hastigheten märkning hastighetsmätare i bilen: du kommer att undvika att bli jagade av en radar.

De bör alla fasta hastighetskameror markerade?

Även Organic Law 4/1997 inte kräver preseñalizarlos, som är placerade på spåren i DGT de själva; Men beroende installeras i kommuner eller autonoma regioner vägar behöver inte vara.

Har alla hytter har en radar radar inne?

inte nödvändigtvis. DGT har placerat mer bås radar och vad den gör är att gå att rotera dem så att de inte alltid placeras på samma ställe.

Visste du att ...?

- Fasta fartkameror De mätte och fotograferade utan fel upp till två bilar per sekund.

- den fasta radar har en en procent maximala felet och mobil Vanligtvis regleras på 10 procent över de gränser som på vägen.

- den gantry radar bara mäta hastigheten för fordon på banan, medan kontanter De kan programmeras för att mäta i båda riktningarna. den hytter sido De kan mäta hastighet varje bana.

- radar De är inte i drift vid extrema temperaturer: Under 10 grader och över 60 grader.

- Foto radar är ogiltigt om ...: Registrering, fordons märke eller modell är oläslig eller oigenkännliga eller fler bilar visas i samma bild.

- Du kanske också är intresserad av:

Alla radar Spanien

Fler Multan radar i Spanien

'False radar' på vägen: lära sig att upptäcka

Hur säker radar? ¿Orsaka olyckor?

Fyra nya DGT radar för deras tidningar

Hur mycket verkligen hoppa hastighetsradar?

Video: galenskaper i bilen, 'jagade' av radar Pegasus