Elbilen kan snart sjunka oljepriset: nycklarna

Elbilen kan snart sjunka oljepriset: nycklarna

den rapporten från Internationella valutafonden (IMF) slutsatsen att i ett hypotetiskt scenario med ett snabbt antagande av elbilen, oljepriser De kunde konvergera till samma nivå som kolpriserna runt $ 15 per fat i början av 2040-talet.

Men långt ifrån nedgången i efterfrågan på olja, vilket är uppenbart eftersom fler elbilar säljs rapporten pekar på en konfigurationsändring oljemarknaden. Och det är att lämna sin huvudroll som en källa till bränsle för vägtransporter, olja skulle upphöra att vara den "svarta guldet" och skulle behöva konkurrera med naturgas, kol, kärnkraft och förnybar energi.

Med detta scenario bör oljepriset faller till en nivå på $ 15 per fat, medan närvarande oljepriset ligger runt 50 dollar per fat.

En ny energiövergången

Om vi ​​går tillbaka i tiden, i början av förra århundradet, elbilar De representerade en tredjedel av alla bilar i USA. Tyst och lätt att köra, blev de huvudpersoner tills 1910. Det var på den tiden när budgeten Ford T, där det säljs till ett pris 40 procent under den elektriska bilen, Han förde dessa marknads. Dessutom upptäckten av nya oljekällor har lett till en nedgång i priserna, något som inte kunde konkurrera elbilar. Genom 1935, var elbilen borta.

Men enligt IMF, verkar det som om vi är på väg i en ny energi övergång, framför allt som den elektriska bilen är att förbättra effektiviteten batterierna. Sålunda, OPEC förutspår att 2040 22 procent av bilarna kommer att bära ett alternativt bränsle. Och Bloomberg New Energy Finance uppskattar Om två år kommer det att finnas 7,4 miljoner elbilar på vägarna.

Enligt IMF rapporten "Efter att ha granskat den senaste utvecklingen inom transport och förnybar energi, drar vi slutsatsen att olja som huvudbränsle för transport och en viktig källa till energi i allmänhet Du kan ha en mycket kortare livslängd än många antar. "

Du kan också vara intresserad

BMW säljer redan flera elektriska och hybridsport

Inskrivningar av el- och hybridbilar sväva

Officer! Volvo-bilar Bara starta elektrifierad sedan 2019