Stöld fashion! Sportbil tillbehör

Rattar, däck ... sport bitar fashioned stöldRattar, däck ... sport bitar fashioned stöldRattar, däck ... sport bitar fashioned stöldRattar, däck ... sport bitar fashioned stöld

Stöld har alltid varit ett av de största problemen i bilvärlden och det påverkade (och påverkar) alla typer av bilar, oavsett område. Men i en stor del av tiden de billigaste bilarna finns vanligen efter några dagar, eftersom det inte är ovanligt att tjuvar att använda dem som transportmedel för att begå andra rån, medan high-end bilar unluckiest lätt att köra och det är lätt att snabbt försvinna från europeiska gränser.

Många av dessa exklusiva bilar som stjäls säljs hela i mindre utvecklade länder, men också ärpå "slaktade" för att underlätta försäljning och transport dessa regioner och för att spara de hinder som ställts av Europeiska polis och säljer bitar som är mycket svårt att hitta eftersom de har ingen ramnummer, vilket sker i fallet med att sälja bilar i sin helhet.

Den senare typen av stöld av "stycka" bilar, Det har ökat under de senaste åren med en mycket specifikt syfte: att stjäla bitar av high-end sports för att sedan ersättas bilar som en tredje inställning i illegala verkstäder eller sälja Internet till mycket lägre priser än dess faktiska värde.

AMG hjul

Stöld av tillbehör: en verksamhet blomstrande

De första fallen av dessa typer av stölder började ta tre eller fyra år sedan i Madrid, men med tiden redan det sprider sig till andra delar av Spanien (Valladolid till tolv bilar dök upp utan ratten på en natt i mars). Modus operandi av tjuvar är klart för polisen. Först de lokalisera bilen och fortsätter att samhället brukar vila garage där dessa fordon. Under uppföljning kan det vara så att brottslingar gör med bil tillgång kod för att underlätta arbetet senare.

En gång på natten, Det drar nytta av lugnet som råder i samhälls garage där det är också väldigt lätt att gömma sig om en granne ner i gryningen till sin bil. Där öppna bilen med kod eller krossa glaset, snabbt in i bilen och bara ta några sekunder för att ta bort ratt airbag inkluderande multimediasystem eller shifter. Vidare är i ett antal fall de är gjorda med den låsbara hjulmuttern av hjulen och också för att ta fördel hjul med däck.

De mest handlade poster därför är rattar och hjul, på grund av dess lätt att tas bort snabbt. I själva verket är sällsynta chanser att tjuvar offer för söka andra värdesaker inuti.

RS spoiler

svarta marknaden

Destinationen för de delar är uppenbar. Den svarta bilmarknaden är full av volanger och däck med logotyper för idrotts uppdelningar av high-end fordon, som Mercedes, Audi, BMW eller Lexus, men också den mest prestacionales kompakta bilar som Volkswagen Golf R, Renault Megane RS eller Ford Focus ST och RS.

På detta sätt Tunning illegala verkstäder eller individer sälja stulna bitar för att ingå i kundens bilar och således bära dessa med mycket dyrare än standard delar av utrustning.

Kostnader för reparationer och hur man undviker den

Kostnaderna för dessa reparationer är oftast ganska dyrt om att inte ha en heltäckande försäkring. I själva verket, subtrahera ratten kan anta från 2000 till 3000 euro, beroende på den skada som orsakas till stöd därav, såväl som antalet objekt som har skadats, eftersom lamporna eller blinkers.

växelspak

När hjulen varierar summan uppenbarligen beroende på kvaliteten på däcken monterade däck och multimediautrustning också värderas till flera tusen euro.

Det är svårt att undvika att bli ett offer för dessa typer av stölder, som de få sekunder som tjuvar tar lång tid att agera och lätt att transportera de stulna bitar i ryggsäckar eller andra bilar, i fallet med hjulen gör det förebyggande svårt.

Men de viktigaste åtgärderna vi kan hitta är att Installera en bra larm i bilen, kameror videoövervakning av gemenskap garage att åtminstone kommer att avskräcka de mindre rutinerade eller något som nästan ingen gör, var försiktig när vi sätter bilen i garaget och titta på att ingen av dörren, eftersom produktionen av tjuvarna för det är mycket enkelt därför är det normalt att dörrarna räkna med snabb öppning i händelse av brand och ingen nyckel är inte nödvändigt.

Du kanske också är intresserad av:

Förhindra stöld i garage: Polisen råd

Katalysatorer: den stora syftet med önskan bil tjuvar

Den senaste bilstöld: fällan däck rajado