Air condition i bilen: Triks og vedlikehold

Air condition, alltid klarAir condition, alltid klarAir condition, alltid klarAir condition, alltid klar

1. Drift og air condition-deler

systemet klimaanlegg bilen fungerer ved å vri varm luft fra utsiden kald luft, eller vice versa. Dette gjøres gjennom en gass strømmer gjennom kretsen; som omfatter denne slanger, De vil favorisere lekkasje.

Klimaanlegget består av følgende elementer:

- Hytte luftfilter: Filtrerer luft, pollen, støv og oljepartikler. Det er viktig å endre regelmessig og som direkte påvirker helsen.

- dehydrerende flaske: Filtre urenheter (spon, brent olje, etc.) og gjenvinne fuktighet fra kretsen for å beskytte kompressoren.

- ekspansjons~~POS=TRUNC ventil~~POS=HEADCOMP: Den tillater fluid å passere fra den flytende til gassformet tilstand, som genererer kulde.

- fordamperen: Avkjøler luften som sirkulerer i passasjerrommet og fjerner fuktighet.

- kompressor: Komprimerer gass og relaunches operasjonssyklusen i luftkondisjoneringssystemet.

- kondensatoren: Kjøler gassen, og dette sikrer at endringer i væske som har blitt komprimert av kompressoren.

2. Trenger jeg å utføre vedlikehold på air condition-systemet?

Ja, fordi hvis du ikke kan bryte ned, som til slutt vil bety en betydelig økonomisk utlegget. Klimaanlegget forverres avhengig av bruken. Det anbefales at du sjekker sin drift en gang i året, før sommeren.

3. Symptomer på mulige feil

der fire klare symptomer De indikerer at klimaanlegget ikke fungerer som det skal:

- Hvis du ikke senke temperaturen inne i bilen i løpet av kort tid. Dette problemet kan være knyttet til den flytende væskenivået, tørke flaske, hytte filter eller ved å blokkere noen av systemene.

- Hvis kobler du oppdager en ubehagelig lukt, noe som skyldes opphopning av fuktighet i luftkanalene og er et tegn på at klimaanlegget kretsen er infisert med bakterier, støv og sopp.

- Hvis fuktigheten i krystallene blir konsentrert på grunn ikke er kald nok. Oppløsningen blir vanligvis laste gasskretsen.

- Hvis det er lite luftgjennomstrømning. Typisk blir kabinen luftfilteret er tilstoppet.

4. Er det en varsellampe indikerer feil på klimaanlegg?

Bare Climatizaciones har automatisk selvdiagnose. Hvis din klimakontroll dette er manual eller halvautomatisk, ikke det er advarslene for å hindre feil.

5. Jeg selv kan fylle gass air condition?

Selv om det ikke er en veldig kompleks operasjon, er det best å gå til et verksted koster ca 35 euro.

6. Hva er den ideelle temperaturen?

Det ideelle er at klimaanlegg arbeider ved en temperatur som strekker seg mellom 22 og 23 grader. En lavere temperatur for en lengre periode kan øke drivstofforbruket opp til 20 prosent.

7. Hvordan kan jeg oppnå mer effektiv air condition?

i sommer, videre svært varme dager før kobler klimaanlegg ned bilvinduene så interiøret temperaturen ikke så høie Vanligvis vanligvis mye høyere enn utenfor og du kobler luften rundt hopp vil du fungere med maksimal ytelse og forverres ytterligere.

i vinter, periodisk slå på klimaanlegget for å hindre tilstopping. Husk også at på denne tiden av året er rask og god metode for å fjerne dugg på vinduene hvis du kobler med høy temperatur.

8. Hvor ofte bør bytte luftfilter?

Produsenter anbefaler at det byttes ut en gang i året eller hver 15.000 kilometer. Disse områdene bør være betydelig lavere hvis sykling ofte av land støvete.