¿Svarta lådor i bilar från 2020?

¿Svarta lådor i bilar från 2020?

I själva verket, de flesta av dagens fordon har en svart låda serie. Det kallas Händelse Data Recorder (EDR) och det är storleken på en förpackning med snus. Den är ansluten till ECU av krockkudden och gömd under mattan föraren. Tio nanosekunder registrerar bilens hastighet, acceleration, hård inbromsning, rattrörelse och position av bilbälten.

Långt ifrån att förbättra trafiksäkerheten, började biltillverkare installera dem att täcka sig själv mot möjliga fordringarDe med vilken de kan visa att krockkudden hoppade när jag var tvungen att hoppa eller att olyckan berodde på den mänskliga faktorn, bland annat. Vid en kollision i EDR memorerar de senaste fem sekunderna av vägen.

Ryssland har tagit de första stegen för att använda dessa enheter mot trafiksäkerheten. Den ryska regeringen överväger att göra det obligatoriskt att installationen en 'One tillstånd mediekommunikation navigeringsinformation mottagen av färdskrivare eller annan teknisk utrustning med mätfunktioner' (EGSNI, genom sin ryska akronym) i alla bilar tillverkade efter 2020. 'EGSNI kan användas, bland annat i syfte att upptäcka brott mot trafikreglerna och administrativ bestraffning av brottslingar, förklarar tidningen Izvestija.

i Spanien och har nyligen förekommit fall i vilka Black Box har tjänat till att rekonstruera de omständigheter där olyckan inträffade. Tidigare i år dog en kvinna i en sammandrabbning mellan taxi han red och en tung lastbil. Inledningsvis anklagade cabbie ett mord, men bilen EDR gav honom att befrias: taxin stod plötsligt i mitten av vägen till bränsle utmattning utan förvarning. I protokollet innan det hade smält datorn ombord fungerade inte och ingen pilot instrumentbrädan. Således kan föraren inte undvika kollisionen. All denna information avslöjade den svarta lådan.

Samtidigt den Ertzaintza sade för några veckor sedan en olycka Dechiffrera telemetri fordonets inblandade. Från början var det tänkt att orsaken till olyckan var fortkörning, men EDR visade att det inte var "resa på 75 kilometer i timmen, reducerade till 63 och kraschade till 12, det är inte vad det verkade förklarar Manuel Santos, prefekt Olycks Rekonstruktion av den regionala polisen. "Det är som ett pussel med instruktioner för att komponera säger han.

Men Läser de svarta lådor har vissa hinder. Transalfanumerisk information som utfärdats av EDR är inte en lätt uppgift och i Spanien finns det mycket få experter kan.

men det största hindret är lagligt. Skydd lagar europeiska uppgifter inte begrunda den hjälp du kan anta dekryptera data från en EDR. "Sedan 2010 regering USA kräver biltillverkarna att tillhandahålla den information registreras efter en olycka till myndigheterna, berättar Manuel Santos. 'I EU fortfarande de tänker ", tillägger han. Ta emot eller inte tillstånd varierar beroende på land och händelsen som det behövs.

Du kan också vara intresserad

Bilar med svarta lådan närmare

Förare till förmån för den svarta lådan för att förbättra säkerheten

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis