Ny lag begagnade bildelar: allt du behöver veta

Ny lag begagnade bildelar: allt du behöver veta

Den 22 januari trädde i kraft nya kungliga dekret som påverkar förordningen om fordon i slutet av sin livslängd. De nya funktionerna är inriktade på att specificera omfattningen av standarden, beskriver i detalj processen som utförs av auktoriserade fordon i slutet av sin livslängd centra, vidta åtgärder för att förhindra att det inträffar dubbelfinansiering management av fordon och deras komponenter och slutföra vissa bestämmelser om skyldigheter för producenter och andra ekonomiska aktörer.

När en ersättare är olagligt

De reservdelar måste komma med nödvändighet, en CAT: de som inte har denna källa vara olagligt. CAT är den enda auktoriserade att återanvända och sälja delar och komponenter i fordon som tidigare har orsakat avregistrering i den allmänna kansli DGT fordon och saneras.

Detta innebär att dessa plattformar som annonserar illegala delar, antingen genom att ignorera deras ursprung eller vara individer eller företag än CAT, De har juridiskt ansvar. Workshops har också rida i fordon som används delar vetskap om deras ursprung är inte en katt och den särskilda, medvetet, installerad i bilen en åter delar av olagligt ursprung.

Dessutom, De kan orsaka allvarliga skador till följd av montering av den illegala del används i ett fordon: Till exempel, om bilen är föremål för en olycka, försäkring kan det inte ta över.

Bilar med alla delar

När en person vill bli av med din bil och inte behöva betala för leverans till CAT, även om fordonet utan marknadsvärdet eller det är negativt. Nödvändigtvis bilen kan inte ha varit föremål för någon tidigare demontering av delar eller komponenter. För så var det, CAT underrätta den behöriga ministeriet för gemenskaps denna brist.

Vad sägs om begagnade däck?

Kungligt dekret anger tydligt vad som händer med däcken. Tillverkaren redan har ett eget ledningssystem baserat på modellen byte: när vi går till en verkstad för att ändra en av våra bildäck är regummerade eller återvinnas.

Med de nya reglerna, CAT har två möjligheter: antingen återvunnits i separationsprocessen av komponenter för försäljning eller leveranschefer däcket. I det första fallet, om försäljningen är att en individ, måste den ges en annan däck ersätts vid tidpunkten för försäljning. Om marknadsföring är en verkstad, Det behöver inte returnera alla maskiner däck, men du måste lämna ett intyg till CAT i vilket klargör sin skyldighet att leverera till en chef när du får dem.

Med det nya systemet kan ministeriet vara medveten om rörelser genererade begagnade däck och vad chefen däck med dem.

Varför nya reglerna?

Den nya kungliga dekret Det löser de problem som uppstått sedan antagandet av den tidigare lagstiftningen 2002. Med den bedriver anpassning till ett EU-direktiv som syftar maximal återvinning av ett fordon vid slutet av sin livslängd, återanvända så många delar som möjligt säkerställer bättre och överlägsen återvinning av material.

Dessutom nya kungliga dekret Det syftar till att utvidga ansvaret för fordonstillverkaren vilket tvingar tillsammans med importörer, organisera och finansiera insamling och hantering av bilar som achatarren och behandling av avfall de genererar.

för Aedra (Spanska Association of Automobile och återvinnings Shipbreakers) "Godkännandet av detta kungliga dekret är resultatet av en lång förhandlingsprocess med administrationen och med de berörda sektorerna. Vår bedömning är mycket positivt, eftersom det är en rättslig ram som löser de problem som uppstår vid tillämpningen av ovanstående kungliga dekret. Kort sagt, denna nya R.D är goda nyheter för alla " informerar oss Rafael Pardo, generaldirektör Aedra.

Du kan också vara intresserad

Den stora verksamhet bildelar

online-skrot varv: således redan säljer begagnade delar

Kommersiella fordon kommer att behöva obligatoriskt passera genom skrotning