Är du intresserad av att faktiskt köpa en elbil?

Är det lönsamt att köpa en elbil?Är det lönsamt att köpa en elbil?Är det lönsamt att köpa en elbil?Är det lönsamt att köpa en elbil?

Kanske någon gång du har höjt Att köpa en elbil och efter att ha sett den pris, du har tagit bort lusten att fortsätta. Är det lönsamt att köpa en elektrisk? Men framför allt, När kommer att kompensera förvärvet? De höga kostnaderna för dessa modeller, mer jämfört med traditionell förbränning, är ett hinder för många förare. Och vi talar om skillnader, som i fallet framför oss som exempel Vi lägger Renault Clio och Renault Zoe, av mer än 10.000 euro från varandra. Renault erbjuder, till exempel möjlighet att hyra batteriet, vilket avsevärt sänker priset, men i gengäld kommer vi att få betala en månadsavgift för att hyra den. Avgift i de kortaste fall är 69 euro och en årlig körsträcka på endast 7500 kilometer.

Naturligtvis kom ihåg att vid tidpunkten för köpet kommer elbilen vara befriade från registreringsskatt. Dessutom lanseringen av Movea dagar sedan Plan, 5500 euro subventionerar inköp av en bil av denna typ, som måste tillsättas hjälp av återförsäljaren.

När räddade inköpspris, de är mer fördelar som kommer vågskålen att väga över till förmån för elbilar. Den första, kostnaden till följd av underhåll. För en modell med dessa funktioner som du kommer att göra färre verkstadsbesök. Till skillnad från förbränningsmotorer, elektriska kräver ingen periodiskt underhåll. Med den elektriska bilen glömma kamremmen, tändstift, oljebyte, bränslefilter, luftfilter... Skillnaderna börjar klargöra från det andra året av fordonet och dödade ett hundratal euro för el.

När det är lönsamt att köpa en elbilEn annan faktor som tydligt kommer att hjälpa även saker mellan de två teknik är bränslekostnad. Med rätt hastighet hemma, kan vi få för att spara hälften av kostnaden för el. Detta kan översättas till betala mindre än en euro per hundra kilometer, med mer än sex euro i genomsnitt skulle vi behöva betala för att gå samma kilometer med en dieselbil.

Bortsett från fasta kostnader som är förknippade med underhåll och bränsle, Även i dag till dag kommer vi att hitta andra sätt att spara elbilen. Säg förbrännings modell du tvingas betala en månatlig parkeringsplats, med elektrisk kostnaden för att parkera i staden kan vara noll, eftersom det är befriade från att betala parkering i områden som regleras.

Du kan också vara intresserad

- grönt ljus till den första motorväg för eltruckar

- Fördelar och nackdelar med elbilar

- BMW säljer redan flera elektriska och hybridsport

- Hybrid och elbilar mer säljs hittills i år