Volvo FH13-500 I-Shift med dubbla kopplingar, dubbelkoppling igen lastbilar

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, Safe

I scenariot förfining teknik som dominerar de senaste generationerna av lastbilar, volvo lastvagnar bara i sitt sortiment FH13 I-Shift dubbelkoppling dubbla Koppling.

Historiskt termen "Double koppling" Det hänvisas till förändringar inte synkroniserade, omständighet tvingar steg två gånger kopplingen att utjämna rotationshastigheten hos motorn och transmissionen för att infoga kugghjulen.

låda I-I Shift Dual Clutch den Volvo FH13-500 inkorporerar två kopplingsskivorna och två primära axlar koncentrisk med varandra ingripande kugghjul permanent. Som är aktiv arbetar med en av kopplingarna, medan den andra arbetar med andra och kan förvälja nästa hastighet i förväg.

Denna gång byta i Volvo FH13-500 är praktiskt taget omedelbar utan förlust av vridmoment, ett faktum som bidrar till spara bränsle. Denna nya lådan har tre grundläggande redskap med Bender område och spliter som blir tolv relationer framåt och backväxel effektiv. Den sista hastigheten är multiplicerad eller overdrive, som kräver ett förhållande av kortare grupp.

med I-Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 Det uppnås nästan perfekt i doseringen effekt och vridmoment, och att hela tiden mekaniken tillhandahåller sina tjänster utan avbrott, kommer en prestation vars utveckling följer noga.

I detta fall I-Shift Dual Clutch den Volvo FH13-500 Den kompletteras av en motor Volvo 500 hk D13K i Euro 6 version uppnådde utbud av utsläpp tack vare SCR genom reduktion katalysatorinsprutning AdBlue och partikelfiltret med hjälp av en lätt gas recirkulation EGR Den agerar tills motorn uppnår den optimala driftstemperaturen.

Volvolastbil med dubbla kopplingarVolvo FH13-500: motor, detalj

Den D13K är ett block sex cylindrar på nätet, långa karriär, 12,8 liter, monobloc cylinderhuvud med överliggande kamaxel, fyra ventiler per cylinder och insprutningssystem högtrycks elektronisk ledning. De viktigaste tillbehör och distribution drivs av kedjehjul på baksidan. Den är utrustad med motorbromsning Volvo VEB + levererar en effekt på 510 hk retention.

Bland punkterna i tekniskt intresse inkorporerar Volvo FH13 du måste ta hänsyn till den nya Elektrisk shuntning riktning VDS (Volvo Dynamic Steering), som av en motor hjälper vid manövrering hårdare dess hantering när vi kör på vägen. En annan fördel är att den isolerar hjulet av oegentligheter eller grovhet av asfalt.

Å andra sidan, innehåller den här traktorn en Globetrotter XL för en ensam förare. Det är den största kabinen erbjuder Volvo Lastvagnar och bland sina nyheter kommer att notera den nya transmissionskontroll med fyra knappar, som monteras på instrumentbrädan eliminerar traditionella Castillete ligger precis förarsätet lösning som förbättrar intern transitering men som i stället har den en ställning inte alltför lyckad ur ergonomisk synvinkel.

Med alla dessa anläggningar i Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch visar ett balanserat beteende erhålla en medelhastighet av 86,07 km / t och bränsleförbrukning 32,68 L / 100 km. Marscher är svindlande utan ryck som om det vore en sekventiell förskjutning, varigenom man undviker förluster befintliga tröghet i konventionella automatiserade lådor. Tillsätt funktion EcoRoll förändringen är tillgänglig när lämnade utan Cruise Control.

Avslutningsvis kom ihåg att den här lastbilen innehåller eller ESP stabilitetsprogram och Farthållare Predictivo stöds av systemet I-See, genom GPS som kan "känna igen" terrängen som kommer att flytta och därmed välja den mest lämpliga hastigheten för varje avsnitt för maximal energieffektivitet.

När det gäller aktiva säkerhetssystem betonar system meddelande om byte av karriär och avancemang och automatisk nödbromsning.

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch. ark

drivlina

motor

Inline sex, fyra ventiler per cylinder och injektorer.

utsläpp

Euro 6 av SCR och EGR-system ljus.

konsumtion

32,68 L / 100 km till 86,07 km / t

förskjutning

12,800 cc

effekt

500 hk vid 1800 varv per minut 1400

par

255,1 Mkg av 1000 till 1400 rpm

byta

I-I Shift Dual Clutch

hastigheter

12 + 1

grupp relation

3,10: 1

SUSPENSIONS

framaxeln

Paraboliska två ark med stötdämpare och stabilisator bar armborst.

bakaxel

Diapres fyra pneumatiska och elektronisk styrning.

BROMSAR

framaxeln

ventilerade skivor

bakaxel

ventilerade skivor

motorbroms

Stängning kon på avgas.

sekundärbroms

VEB +

VIKT

tara

7,890 kg

MMA

40.000 kg

Du kan också vara intresserad

- Den Mega redan cirkulerar i Spanien sedan februari

- Grönt ljus för cirkulation av megacamiones 600 ton i Spanien

- Lastbilar bästsäljare i Spanien 2015