ABC Driver på vintern

Det finns fyra olika storlekar av dessa fall.En hylsa med en elastisk, passar däcket.Kedjor, spännare bättre.Spikes Spider och kallade Centrax.

möjligen snökedjor vara din bästa bundsförvant att övervinna dessa svårigheter. Men det är inte alltid lätt att sätta kedjorna.Direktören för Trafik, Pere Navarro erkände inte så länge sedan att "sätta kedjor vid låga temperaturer, glass och i vissa fall kostar en hel del, det är inte så enkelt."Därför kommer vi att ge dig accelererad kurs hur man installerar dem, vad du köper och hur du behålla dem. Som en bild säger mer än tusen ord, missa inte video vi erbjuder i denna riktning. Vi berättar dig steg för steg hur man ska agera.

ABC Driver på vinternABC Driver på vintern
Se v årtitta på video
ABC Driver på vintern
ABC Driver på vintern
  • Hur man sätter kedjor?
ABC Driver på vintern
ABC Driver på vinternABC Driver på vintern
-Öva hemma för att lära sig att sätta ihop dem snabbt.
- bär alltid en tung handskar för att hålla händerna kyla dig också.
- Du måste använda dem när snön ackumuleras.
- - De bör alltid placeras i fyrhjulsdrift. fordon AWD ledningen på framaxeln.
- Om det lätt snöfall, Det är bättre att satsa på de mindre reste delar av vägen: det, kommer kedjorna grepp bättre. När mer cirkulerar vi följande märken andra fordon.
- Den maximala hastigheten som kan flytta kedjorna är 50 km / t.
- De kommer att avvecklas när snön försvinner. Efter användning måste de tvättades med varmt vatten och torka för att förhindra rost.
Kom ihåg att strängarna är den enda lösningen som garanterar rörlighet på snö. De "sprayer" som sprayas på -den snökedja kallas endast Liquid ge en tillfällig vidhäftning och, även om de kan vara användbara i en nödsituation. Dessutom är dess användning inte tillåtet på den öppna vägen.
Flera typer av kedjor och dess pris kan variera från 20 till 300 euro. Det enklaste är de som inte tar spänning, men det är värt oss med några som har denna enhet: de är inte mycket dyrare och kommer att undvika oss att sluta att dra när vi börjar skjuta dem. Dessutom förblir de fokuserade och minska vibrationer.
ABC Driver på vinternABC Driver på vintern
titta på videotitta på video
ABC Driver på vintern
ABC Driver på vintern
  • Olika kedjesystem
ABC Driver på vintern
ABC Driver på vinternABC Driver på vintern
Som de har diamantformade ritning De erbjuder en "extra" säkerhet, eftersom däcket alltid hitta länkar som att beträda. Några av dem har isbrytare ringar i det centrala området. De är dyrare, men också är mer lämpade för intensiv användning.Bland de mest moderna apparater kallas Spikes Spider och Centrax. Båda är liknande: en ram av motståndskraftigt material sträcker sig längs slitbanan. Den största skillnaden mellan de två modellerna är att den förstnämnda krävs förhands installation, medan den andra, nej. Båda ger ett utmärkt resultat, även om de är skrymmande och tar upp mycket plats i bagageutrymmet. Priset är cirka 300 euro, beroende på däckets storlek.När du köper dem, titta på åtgärder av däck för att köpa en kedja som stöder dem. Du vet att denna data skrivs på sidorna av hjulen. Du kommer också att vara i din bruksanvisning. Generellt i kedjor lådor en lista över åtgärder som är användbara visas.Sammantaget är ett bra råd när man köper dem för att utvärdera användningen som vi kommer att ge dem. Om vi ​​ska använda på en daglig basis, till exempel arbete, är det bättre att välja en god kvalitet, även om de är dyrare. Istället för att ta oss ur trubbel kan tjäna nästan alla sträng.
Bara trycka på den spanska marknaden kallar tyg kedjor. Företaget producerar norska AutoSock och är ett enkelt hölje med en elastisk, det passar däcket på några sekunder.Tyget som inte består halka på snö eller is och dess skapare säger att de är lika effektiva som traditionella. Dessutom fokuserar de ensamma på hjulet, inte väga, kan tvättas och förvaras någonstans.

För närvarande de kostar mellan 90 och 100 euro, ett pris som kan tyckas hög, om vi inte kommer att använda dem mycket. Men lite insatt när föraren sätter kedjor kommer att glömma priset bara för att se hur lätt det är att placera denna norska "uppfinning".

Tyg kedjor säljs i fyra olika storlekar: 54, 58, 62 och 66. Det är önskvärt att veta, eftersom denna numrering inte matchar de typiska uppräkningar tillverkare av metallkedjor. När du köper dem, titta på instruktionerna som är tryckta på påsen. I dem kan du ta reda på vad som är den storlek du behöver din bil. Så vi kunde veta, kan bara alla mycket lätta jordar, såsom Suzuki Jimny bära. Tillverkaren rekommenderar inte någon annan 4x4 på listan över modeller som kan montera.

När circulemos kedjorna kommer att försöka öka säkerhetsavståndet och inte övervinna en hastighet på 40 km / t, för om vi måste sluta, kommer bromssträckan ökas.Efter att ha vandrat de första några meter är det lämpligt spänna kedjan, eftersom med rörelsen har kunnat förlora vissa spänningar. När den inte behövs för användning, vi fortsätter att ta isär, eftersom dess missbruk försämrar trottoaren och obekväm körning eftersom de producerar buller och vibrationer.till start Vi använder samma mönster som visas för isen, dvs vid den andra hastigheten och kommer att försöka sätta in högre växlar som tillåter oss motorn. till ner en port eller en lutning uttalad strävan att hjälpa motorbromsen genom att använda lägre växlar.Lagen kräver att placera kedjor eller andra godkända halkskyddsanordningar på åtminstone ett hjul på varje sida av fordonet eller använda speciella däck (kontakt- eller naglar).