5 elbilar mer som säljs i Spanien 2015

5 elbilar mer som säljs i Spanien 2015

Den elektriska Smart var den mest framgångsrika i sitt slag, med 388 enheter, före Nissan Leaf, med 344 enheter; Renault ZOE med 312 enheter; Renault Kangoo, med 267 enheter, och Nissan ENV-200, med 257 enheter.

De flesta av dessa registreringar, 1,005, inträffade i Madrid, med vad du har vuxit från 112,47 procent i staden. På den motsatta sidan placerades de Ceuta och Melilla, var inte ske någon registrerings av elfordon.

Elbilar och SUV ökade försäljningen med 35,78 procent och nådde 1,461 enheter.

När det gäller förra månaden på året, den totala försäljningen var 269 enheter, en ökning med 1,89 procent i december 2014. Den motsatta trenden fortsatte elbilar och stadsjeepar, vars försäljning minskade med 39,35 procent till 94 enheter.

Dessa data visar att alternativa förbrännings fordon -híbridos och Eléctricos- har ökande närvaro i den spanska flottan, som i 2015 utgjorde de två procent.

Med dessa data i hand, Anfac betonade behovet av att fortsätta att arbeta med att utveckla fordon som drivs med alternativa energikällor och vidareutveckla och förbättra nätinfrastruktur.

Miljö och trafiksäkerhet är en prioriterad fråga för bilindustrin och därför branschen utvecklas ständigt för att hitta innovativa metoder för att förbättra luftkvaliteten i städerna, sade han.

Anfac påminde också om att nyligen infört ett Mobility Plan med de föreslagna sju åtgärder för att härleda utsläppen i städer upp till 70 procent.

Du kan också vara intresserad

Nissan elbilar kommer att vara mobila energikällor

Porsche Mission E, grönt ljus för elektriska sportbil

elektriska truckar, Sverige testade 'Trolecam'