Oxen, ‘Lamborghini’ hantverkare spanska

Taurus, hantverk sport'made in Spain'Taurus, hantverk sport'made in Spain'Taurus, hantverk sport'made in Spain'Taurus, hantverk sport'made in Spain'

Taurus Det kan skryta med att vara en av de hantverkare biltillverkare 'Made in Spain'. baserat i Valladolid, märket av 'spanska tjurar' föddes början av 2010: Med fullt spanska huvudstaden tack vare passionerade entreprenörer bilar i samarbete med en liten brittisk tillverkare. Så ett projekt som fortsätter fram till idag dykt upp som två sporter med egen etikett i vårt land: Tauro V8 Spider och Tauro V8 Coupé.

Två juveler på hjul skapat så helt handgjorda, med externa leverantörer (Tauro säger de flesta är spanska), där sportighet, den lyx, den uppmärksamhet på detaljer, den ädla material och, i allmänhet, kvalitet forma sport med frontmotor och bakhjulsdrift. Och, naturligtvis, i små körningar, så att varje modell är unik. Något som också bidrar till flera anpassningsmöjligheter, för både exteriör och interiör färger till texturer: för interiören vi kan möta kolfiber, läder, Alcantara, aluminium, ...).

Tauro V8 Spider

Först kom Tauro V8 Spider som ni kan föreställa er, Mount V8-motor. Och inte en V8 någon, men en av inget mer och inget mindre än 6,2 liter 'litet block' av förskjutning och General Motors ursprung. Både Spider och den slutna versionen -Det sista Coupé baserad på descapotable-, denna enorma mekaniska utvecklar 440 hk effekt vid 6200 rpm och 59,7 mkg vridmoment vid 4400 varv per minut. inte obetydliga siffror, vilket kan ökas till 480 hk och 65,7 mkg på samtal Phase1 valfri beredning, och även 530 hk och 67,6 mkg i 'Fas 2'.

Standard, är motorn förbunden med en manuell växellåda 'Tremec' sexväxlad, men valfritt kan du välja en sex-växlad automatisk växellåda, General Motors också av ursprung. Överföring av effekt och vridmoment når bakhjulen via en begränsad slirdifferential. Sportsmanship, som ni kan se, är helgonet och tecknet för Taurus. Och om du inte tror, ​​titta på databladet och foton från vår omfattande galleri.

Tauro V8 Spider

Specifikationer: Tauro Tauro V8 Spider Coupe V8

- motor: V8 'litet block', 6162 cc, 440 hk, 59,7 mkg vridmoment.

- Maxhastighet: 295 km / t (310 km / t i coupé)

- Acceleration 0-100 km / t: 4,0 sekunder.

- Dimensioner (längd / bredd / höjd / hjulbas): 4.42 / 1,90 / 1,22 / 2,41 meter.

- suspensioner: främre och oberoende bak; 3 valfria sätt justerbara dämpare.

- adress: hydraulisk kraft.

- bromsar: perforerad front 360 mm, 335 mm perforerade bakre.

- däck: Michelin Super Sport 245/40 R19 fram, 275/35 R20 bak.

Tauro V8 Spider

Du kan också vara intresserad

Utility och urban 'made in' Spanien

Kompakt och salonger 'made in' Spanien

Helgedomen av de bortglömda bilar (foton och video)

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis