Knight Rider och andra klassiker

Knight Rider: Pontiac Firebird Trans AMLag A: GMC Vandura G-1500 (1983)Lag A: Chevrolet Corvette C4Batman (1960): Lincoln Futura

Efter att ha talat bilar av den nuvarande tv-serien, kan vi inte bortse från de mytomspunna. Eftersom det är omöjligt KITT att glömma den svarta och röda van lag Ferrari Testarossa eller vitt Sonny Crockett i Miami Vice. Med dem har vi vuxit och vi är förvånade lämnar kanalen när vi fångade i en väckelse. Dan lika bristfällig specialeffekter eller slitna skript och minimalt bearbetade. De kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

En svart supercar tala, kör ensam, har känslor och kan flyga genom luften. Finns det något bättre? KITT, känd somKnight Rider'Knight Rider i Spanien eller i USA Det var bilen som drömde alla barn.

Även om det är för närvarande en av de mest legendariska bilar i fordonsindustrin historia, som kan vara auktioneras ut av hundratusentals dollar, Pontiac Firebird Trans AM, med en motor V8 310 hk och tillverkas 1973-1076, Han var inte mycket framgångsrik. Endast i produktion under tre år, avvisade amerikanska industrin den i slutet av 70 'gamla'. Redan på 80-talet, Glen A. Larson valde Motors done totalt fyra enheter Firebird Trans AM att förvandla det till KITT och General. Resten är historia.

Svart med en röd rand och oförstörbar. Så var van där Hannibal, Phoenix, MA Baracus Murdoc och hans äventyr sprang. EN bombsäker, skottlossning och sammandrabbningar, denna serie av 80-talet blev känd för GMC vandura G-1500 1983. Och han förevigade för livet. Valet av denna van av producenterna var inte av en slump, hade några premium objekt som din taklucka. Dessutom lämnade det utrymme för sju passagerare och drivs av en motor 5,7 liter V8 och 150 hk.

Det måste också nämna den spektakulära Chevrolet Corvette C4 1984 Property dandy serien: Phoenix. The Flirt av den söta legosoldater hålls detta undrar i sitt garage, en sport som såvitt utformning är berörda, det verkade före sin tid och intressant, hade också en motor 5,7 liters V8 även om 205 CV.

Även om det har varit Ferrari Testarossa Sonny Crockett vit som har passerat in i historien, i den första och andra säsongen Denna glamorösa polisen ledde en annan Ferrari: A Spyder Daytona 365 1972 GTS i svart färg. Eller så det verkade, eftersom det faktiskt var en replik på en Corvette C3 1980 Beryl McBune specialist arbete. Framgången i serien blev känd Enzo Ferrari förfalskning och fördömde McBune, så detta Daytona Spyder var dras tillbaka från serien. I gengäld Ferrari done egen serie två nya enheter Testarossa Ferrari (1986) som till skillnad från den kända, var vitmålad. Tanken var Enzo Ferrari själv: white var mycket bättre för den svarta nattscener. Han slog full.

Sunbeam Tiger 1965 Series I åttacylindrig V 4.2L 164 hki remake av serien 2008, filmen huvudrollen Steve Carell, användes igen

Vi pratar inte om Tim Burton Batman eller Tank Christopher Nolan saga. Innan allt detta fanns en serie på 70-talet med Batman i strumpbyxor och 'magen' vem han åtföljdes av en sådan legendariska lika spektakulär mount. Historien om den första Batmobile är full av romantik.

Denna modell 'trimmad' att vara DC superhjälte bilen var faktiskt en Lincoln Futura. Det var en prototyp av Bill Smith uppdrag av Lincoln och kvicksilver. Med en aspekt av rymdfarkoster, passerade stilen på 60-talet framträdde han i flera fordons prover utan den förväntade framgången. Slutligen denna enda enhet Han var på väg att hamna i ett skrotupplag men den stora George Barris -known att utforma bilen av Ghostbusters, den tidigare nämnda KITT eller Delorean från Tillbaka till framtids Han köpte den för två dollar och gjorde den till Batmobile.

Trots att världen inte hade velat utformningen av Smith, verkade Barris perfekt: 90 procent av komponenterna i Futura förblev i bilen av Batman, som han lagt ett skikt av färg och vissa detaljer som bat vingar på baksidan. Idag är denna kvarleva värderas till två miljoner euro.

Mr Bean bil1000 Leyland Mini MK IVBritish Motor Holdings998 cc fyrcylindrig och 39 CV

- serie bilar