24-timersløpet på Le Mans 2017: Dette var seieren av Porsche

24-timersløpet på Le Mans 2017 i bilder24-timersløpet på Le Mans 2017 i bilder24-timersløpet på Le Mans 2017 i bilder24-timersløpet på Le Mans 2017 i bilder

den utgaven av 24-timersløpet på Le Mans, mindre offisielle lmp1 biler de siste årene etter tilbaketrekningen av Audi, som var flere pålitelighetsproblemer har vært, forårsaker en LMP2 nesten kan vinne selv i den absolutte klassifisering. Toyota startet som en favoritt av deres tidligere prestasjoner, men i løpet hadde jeg mer problemer i løpet av helgen at hans rival og til slutt bukket. 19. vinne både Porsche i Le Mans, som fortsetter å øke idyll mellom det tyske firmaet og den legendariske franske rase. Men ... Hvordan var løpet?

Den 24-timersløpet på Le Mans 2017 Det var et løp med eliminering. Og ikke ved et uhell, men av pålitelighetsproblemer. Det har vært det vanskeligste spørsmålet i denne forbindelse, og alle favoritt bilene hadde problemer. De to offiserene Porsche lmp1 og LMP1 Toyota 3 offiserer fikk alvorlige mekaniske tilbakeslag. Interessant den første til å ha dem var No. 2 enhet Porsche, som ved 3 timer og angitt groper for å endre alle elektriske motor enhet ikke overfører kraft til forhjulene. Men utrolig: etter å ha vært i esker en time og miste hodet 19 runder, til slutt er vinneren. Og det er at alle favorittene falt gradvis.

Toyota nº8 hadde et lignende problem, og mistet en verden når han kom tilbake til sporet. Og de resterende to Toyota forlatt da de ikke klarte å gå tilbake til depotet: den nº7 mens ledet løpet godt inn i natten å gå tom for energi og nº9 prodding heller ikke klarer å fullføre rundt for å få til pits. Det vanskeligste var tilbaketrekking av Porsche nº1 stryke seier til 3 timer etter. Lotterer kjørte bilen da han kjørte ut av aggregatet og kunne ikke nå gropene. Han var en time foran alle sine rivaler og følte i sitt kjød det samme som Toyota team i 2016 da de tapte mot seier og ha hennes hånd.

24-timersløpet på Le MansOm å vinne LMP2

LMP2 er den andre kategorien av Le Mans. mye tregere lmp1, men mer pålitelig. Selv om det er en kategori som allerede eksisterte, kan det sies at dette problemet var helt nytt, siden den tekniske forskriften ble helt forandret på leting konkurranseevne, pålitelighet og redusere kostnadene. Og sannheten har gått bra. For dette året har de montert en identisk motor for alle lag, en Gibson (en Nissan bygget av produsenten) CV 600 er den samme for alle. Ingen av komplekse hybrid teknologi. Og med denne nye kraften og fire meget konkurransedyktige chassis utbyggere (Oreca Dallara, Ligier og Alpine) de har klart å senke rundetider på 11 sekunder i fjor.

også, med den nye forskriften en LMP2 er billigere og det har vært mange i nettet. Med så mange LMP2 rutenett, raskere enn før, og er mye mer pålitelig enn LMP1, var ikke overrasket over at nesten kan vinne denne utgaven nummer 85 på laget Jackie Chan DC Racing, bil nr 38. Og er at LMP1 allerede treningsøkter sett siden de ville ha mange pålitelighetsproblemer. Fem offisielle enheter, alle har hatt svært alvorlige problemer, og bare to har klart å fullføre. Porsche nr 2 var den første til å ha problemer med å stå og pit en time bare starte løpet i slutten han klarte å være vinneren.

Rollen av spansk

år vi bare hadde i 24-timersløpet på Le Mans 2017 med Antonio García i Chevrolet fabrikksteam og Miguel Molina i teamet halvoffisiell AF Corse med Ferrari 488. De to har kjempet til slutt om seieren i kategorien. Likestilling har vært høy, og begge har falt kort av hva som var forventet av dem.

Molina, kommer fra Audi og erfaring i DTM, tjente sin første deltakelse. og å være en rookie har gjort det veldig bra, uten å begå noen feil (en kjøretur gjennom deg han straffet teamet for den endelige seieren). til Antonio García var hans 12. deltakelse. Han er en veteran og er i en svært attuned til sine jevnaldrende og med et høyere nivå av pilotering laget: Jordan Taylor (i 2015 vant kategorien) og Jan Magnussen (vinner av sin kategori 4 ganger). Antonio García har gjort 3 ganger seier i sin kategori GT Pro. Av disse er bare matchet i en bil med samme Magnussen, som i 2009. Men denne utgaven har nok en gang gjort etter en grundig kamp Aston Martin, Ford og Ferrari.

Le MansTil slutt ble alt avgjøres på siste runde, etter 24 timer. Dessverre, Aston Martin # 97 av Darren Turne / Jonathan Adam og Daniel Serra var den som overtok Corvette på siste runde med Taylor på hjulet og bremseproblemer.

24-timersløpet på Le Mans: generell klassifisering

post

piloter

bil

kategori

1

Bernhard / Hartley / Bamber

Porsche 919 Hybrid

LMP1

2

Tung / Laurent / Jarvis

Oreca / Gibson

lMP2

3

Piquet / Besche / Heinemeier

Oreca / Gibson

lMP2

4

Gommendy / Bruñidle / Cheng

Oreca / Gibson

lMP2

5

Negrao / Rague / Panciatici

Alpint / Gibson

lMP2

24-timersløpet på Le Mans 2017 i tall

1000: Forbikjøring har gjort en LPM1 hele løpet.

5000: dekkene ble konsumert i løpet av helgen i Le Mans.

251,9: registrere gjennomsnittshastighet på en rask runde (Toyota Kobayashi). En rekord holdt av Hans Stuck med Porche 962c.

3,2: timer i gjennomsnitt som er en pilot med sin fysioterapeut under løpet.

397: rekord runder på Le Mans. I år har de bare gitt 367 til tross for godt vær fordi alle LMP1 har hatt mange problemer som har stoppet dem i esker.

85: antall utgaver av 24-timersløpet på Le Mans.

14: Enduring slår en drivstofftank i LMP1.

Du kan også være interessert i:

20 taster Porsche 919 Hybrid på Le Mans

Hvor mange dager måtte avslutte Le Mans Honda?

¿Vil kjøre Alonso 24-timersløpet på Le Mans i 2018?