Automatisk nödbroms: fem bilar, examination

Nödbromsning. Fungerar det?Nödbromsning. Fungerar det?Nödbromsning. Fungerar det?Nödbromsning. Fungerar det?

Finns effektiva system stadsnödbromsning? Vi försökte olika skyddssystem fotgängare på testbanan i Boxberg Bosch (Tyskland). För att göra detta, vi flyttar en docka formad fotgängare på ett bord i en takt som definieras av den väg som följde de testade fordon. Hastigheten på bilar var mellan 30 och 50 km / t, den hastighet med vilken vi brukar flytta runt staden.

Vi valde fem fordon med Pedestrian Detection och bromsning nödsituation för att kontrollera i vilken utsträckning dessa system är tillförlitliga när varnar för hotande kollisioner eller sluta i tid för att undvika olyckor. Även verkliga livet är mycket mer komplex än de scenarier som kan spelas med dockor, tester för att avgöra hur effektiva system och deras framtidsutsikter. Autonom körning är otänkbar utan tillförlitliga system fotgängarskydd. Dessutom komplexa säkerhetssystem har länge utan att vara ett privilegium för dyra lyxbilar, och De implanteras även i utilitaristisk.

Till exempel, VW Up har ett system för endast 330 euro på inköpspriset, som analyserar omgivningen framför fordonet genom en lasersensor i hastigheter upp till 30 km / t. Denna högst 30 km / t, eftersom sensorn kan uppfatta bara tio meter bort. Om föraren inte reagerar, VW bromsarna, torr broms vid behov.

om Mini ger paketet driver stöd till 1.000 euro, också fotgängare detektering och nödbromsfunktion, poster såsom adaptiv hastighetsstyrsystem, detektion av vägmärken och balk bistå. I verkligheten, naturligtvis, eftersom alla dessa guider använder samma uppsättning sensorer.

De nödbromssystem testas

Mercedes klass C nödbromsningMercedes C-Klass Pre Safe Brake. 2.931 euro

Vad är det? Om allvarlig fara för intervallet olycka upptäcks varnar PRE-SAFE Brake föraren med optiska och akustiska signaler för att agera och därmed undvika olyckan.

testresultat. I de första testerna med Mercedes klass C, kan systemet hålla oss en överraskning. I experimentet designad av oss var endast möjligt att uppnå god inbromsning vi värdesätter Pre Safe broms med lite övning. Lösningen på pusslet? Mercedes så mycket vikt vid att förhindra falsklarm, status för vårt experiment, fordonsdatorer förutsätter minsta pedalrörelsen eller riktning, har föraren tagit kommandot och förblir inaktiv. Syftet med ingenjörerna var att det system som nerverna till föraren på den dagliga i kraft av falsklarm. Men den automatiska bromsen fungerar väl och mycket tillförlitligt kör mot statiska hinder. I praktiken har vi funnit att det är sällsynt att systemet reagerar utan anledning.

Stödpaket Plus driver Mercedes Class C. Price

-Filbyte detektor

-Aktiv farthållare (DISTRONIC PLUS)

-Blind Spot (endast pk. Rearview)

-Brake Assist BAS PLUS med Wizard kors

-PRE-SAFE (förebyggande systemet passagerarskydd)

mini CooperMini Cooper. Driving Assistant. 1000 euro

Vad är det? systemet Driving Assistant varnar för överhängande fara. Säkerhetspaketet Driving Assistant är en kombination av system baserade på kamera, som assisterande strålen, hastighetsgräns Info (indikator hastighetsgräns) systemet och varnings utmatningsbanan och varningar kollision och fotgängare med bromsfunktion i stan.

testresultat. Med 1.000 euro för paketet Driving Assistant är Mini-systemet en av de billigaste. Men i de flesta fall i hastigheter mellan 30 och 50 km / t, och hjälper dig att minska hastigheten vid tillslaget till nivåer som skulle förhindra allvarliga skador i verkliga livet. En 30 km / t, och med en nivå av överlappning av 25 procent, cirka två meter från kollisionspunkten, det förflyttades med 20,7 km / t och 23 km / t för en starthastighet av 50 km / h. De är goda värden, eftersom de innebär att Mini, med en retardation nära gravitationsaccelerationen, skulle sluta strax innan dockan. Totalt sett är det ett starkt rekommenderat system.

Driving Assistant paket (endast med regnsensor och multifunktionsratt)

-balk assistent

-Farthållare bygger på kameran (reglerar avståndet från fordonet)

-Trafiksignaldetektering

-Stadsbromsfunktionen (med varsel människor och kollisionsvarning)

Subaru OutbackSubaru Outback. Syn. Standard automatisk Lineartronic

Vad är det? System som driver hjälp som hjälper föraren att undvika farliga situationer, vilket minskar risken för olyckor på grund av distraktioner och trötthet och ger en säkrare och bekväm körning.

testresultat. Efter tester med systemet syn Subaru Outback, vi är imponerade. Subaru är den enda fälttest för att uppnå alltid sluta (men alltid) långt innan kollisionen. Det verkar nästan som om någon kontrollerade Subaru Outback på avstånd, via satellit och fjärrkontroll. Den syn-systemet övervinner varje prov med enorm expertis. I flera fall, kommer Subaru till ett stopp även innan den andra barriären av ljus används för att mäta den kvarvarande hastigheten två meter från hindret. Även ofrivillig skruvat eller uppror fot gaspedalen av testföraren lyckats förvirra systemet. Och bäst av alla falsklarm är oerhört smal. Outback onödan slutade bara en gång, trots att bilen hade stannat framför honom hade redan tagit en sväng.

paket syn

-Pre-crash bromssystem

-Pre-Crash gasreglaget

-Adaptiv farthållare

-Lane Departure Warning

-Boot varning fordonet framför oss.

Volvo V60Volvo V60. Pro bromsassistans (2,178 euro)

Vad är det? Systemet Brake Assist Pro (IntelliSafe Pro) Volvo försöker hålla ett säkert avstånd från framförvarande fordon eller för att säkerställa att vi inte kommer att glida järnväg.

testresultat. Volvo har också enstaka bortfaller från tid till annan, inte alla tester reagerar på dockan som närmar sig, men det skulle vara ett undantag snarare än regel, och efter omstart och gå en liten stig kalibrering , bromshjälp alltid blir aktiv igen och varnar för hotande kollisioner tid. I detta fall, den hastighet medan bilen reducerar eller stoppar innan hindret (från 30 km / t), eller endast lätt vidrör fotgängare polystyren (från 50 km / t). Systemet fungerar också mycket tillförlitligt när bilen närmar sig statiska hinder. Den stora mognad och utvecklingsstadium av assistanssystem Volvo också i det faktum att falsklarm, vilket kan irritera både föraren på dagen, är mycket små.

Pro paketet bromsassistent med detektering fotgängare

-Lane Change Warning (LDW)

-Blind Spot Information (BLIS)

-Adaptive Cruise Control (ACC) (DAC endast&LDW)

-Driver Alert Control (DAC)

Volkswagen UP!VW Up. Driver rättslig hjälp Pack. 330 euro

Vad är det? Systemet registrerar avståndet till framförvarande fordon eller stoppas fordon genom att en lasersensor till en hastighet av 30 km / t.

testresultat. En av hemligheterna med goda assistanssystem är omfattningen av dess sensorer. När du kan se en lång sträcka, är det möjligt att reagera långt innan någon ser bara tio meter utanför deras näsor. Driv prestanda som Pack Plus ökar väsentligt med reducerad hastighet, kan det vara orsaken till den låga effektiviteten hos systemet. En 30 km / t, VW fortfarande ger en god romp dockan, och hans bästa resultat var 23,6 km / t två meter från påverkan. Men upp till 25 km / t, fungerar Driver Pack så mycket säkra och tillförlitliga, lämnar dockan stående, oavsett om det rörde sig eller stillastående. Det är bra för bostäder och liknande områden.

Kör Pack Plus paket. Paket med nödbromsfunktion

-Airbag för förare och framsätespassagerare med passagerare airbag

-Nödbromsfunktion trygg stad

-funktion "lämnar hemmet" och "Kommer hem"

-regnsensor