Renault Scénic vs Citroën C4 Picasso: vi ser etter den beste familien Diesel

En test Renault Scenic og Citroen C4 PicassoEn test Renault Scenic og Citroen C4 PicassoEn test Renault Scenic og Citroen C4 PicassoEn test Renault Scenic og Citroen C4 Picasso

Å miste innflytelse på minivan med invasjon av SUV, den nye Renault Scénic er satt i dette segmentet av mote og vekk fra Citroen C4 Picasso, så langt den mest trofaste eksponent for et konsept utviklet for å være den beste av kjente formater.

Renault sier at oppfant minivan konsept og, i hvert fall i Europa, så det var med det første Espace. Også var en pioner i å bringe denne pragmatiske ideen familie bil som små barn til kompaktsegmentet med sin første Scénic, slutt forløper en hel rekke Flerbruks mange kommer fra andre produsenter. den Renault Scénic Han skrev manuset på hvordan de bør være disse nye kjøretøy og deres løsninger skapt dører innover skolen. Individuell bak, multirregulables, skyve og selv avtagbare seter; skuffer under gulvet, bordene senere skriver fly og som mange løsninger var obligatoriske bidrag gjennom sin salt minivan. På den tiden, segmentet også truet med å konvensjonell bil, men til syvende og sist ikke bli sosialt fenomen i seg selv har vært SUV, som i stor grad de har tatt over fra dem i dag.

Renault Scénic: SUV minivan uttrykk

den Nye Renault Scénic Han har dekket sine funksjonelle ferdigheter under en silhuett minivan, men med visse uttrykk av SUV. Men du trenger ikke forveksle med Renault SUV Kadjar og de vil henvise deg hva de er. Men høyden plattform for det nye Scénic og dermed løse bakkeklaring for å reise med visse nonchalanse off-road; poeng høyere hofter (inkludert passasjerer vil se en Citroen C4 Picasso under skulderen) og spesielt dens enorme 20-tommers hjul (for alle versjoner og utførelser), Gi både visse ferdigheter SUV, som en kraftig iscenesettelse. Men, merkelig, har han selvoppofrende noen av de løsninger som gjorde det indre av Scénic Mecano uovertruffen modularitet og fleksibilitet. For å unngå kritikk av rommet over den sentrale plassen, har de tre individuelle seter vike for en 70/30 konfigurasjon.

Citroen C4 Picasso vs Renault ScenicCitroen C4 Picasso innvendige flere kombinasjoner

På motsatt side finner vi "valedictorian gått" den første Scénic, som alltid har vært Xsara Picasso og C4 serie hjelpe. nå Picasso C4 skrider den i indre fleksibilitet, som Det tilbyr tre uavhengige seter (Som så forholdet kompleksiteten bruk opphørte også å være flyttbar), med to støttestillinger (bare ett Scénic), i tillegg til lengdejustering, noe den andre ønsket å holde Renault. Med dette, Citroën Det tilbyr en lignende plass, om ikke mer, med flere kombinasjoner for å tilpasse seg og tilpasse kupeen hypotetiske forskjellige anvendelsesmuligheter. Ja, i Scénic noen vil bli overrasket over Renault baksetet er motorisert, å frigjøre og trekke tilbake uten å forlate førerplassen. Etter sjansene for belastning, Scénic tilbyr en dobbel kortstokk trunk, interessant å beskytte mot nysgjerrige øyne. veldig interessant er den automatiserte port (valgfritt) Picasso, som de kan være svært høy i disse formatene bilen for å slå dem ned for hånd.

Citroen C4 Picasso og Renault Scenic: så er inne

Inne du føler for utseendet, romslige og lyse og ikke noen praktiske detaljer (hanskerom, skuffer under gulvet, etc), som ingen andre format tilbud. den bakre breddedimensjonen av Picasso skinner i skulderhøyde for tre voksne, som benplass, hvis våre knær nå høyde på sammenleggbare bord, som er ufattelig svært påtrengende i Scénic (5 cm holder seg på dette nivå).

i side seter Citroen C4 Picasso du føler deg beveget seg mot dørene, noe unaturlig, men du sitter komfortabelt i dem. den Renault Scénic, selv å være høyere plattform, er det lavere tak enn før, og for å gi god takhøyde, fortauet Det er lavere og du sitter med hip nedenfor knærne, og turisme. Alt dette kan være bare teori når du reiser barn, det viktigste målet for denne type bil, når så alt er komplimenter til hverandre.

Fremover, Renault Scénic og Citroen C4 Picasso De er vesentlig forskjellige, hvis bare den sentrale anordning av klokker boksen (konfigurerbar) Citroen og Renault vanlig distribusjon, (også konfigureres). Jeg har særlig følt mer driver i Scénic og mer "passasjer" i C4- Picasso. Sentral styring av begge skjermene, og derfor krever utstyr som tilbyr å lære før de assimilere hvordan de fungerer. den Renault Scénic Det setter det litt enklere med direkte fysiske kontroller for air condition, som vanskeligere ved en girspaken lang guidet og noen ganger litt upresis.

Renault Scenic og Citroen C4 PicassoCitroën C4 Picasso og Renault Scénic: familien komfort

Mye har blitt sagt om hva som kunne dynamisk påvirke Upublisert 195/55 R20 Renault Scénic, men er et resultat av hele som definerer din oppførselo. den Scénic er meget stabil, fastere slitebane og reagens retning og beveger C4 Picasso, uten halvtone forpliktelse til en -og mye mykere fjæring dekk flere profil-. den Citroen flere filterhjul og generelt kan du tolke det som mer komfortabel. Faktisk tror jeg mer raffinert på vanlig bacheo og hverdag. Men å være en stor rodador rett og glatte kurver, hvis vi tar en sterk tempo kroket toveis veier, den C4 Picasso tydelig markere sine ganger du støtte (Siden du dreier på rattet, seter og tur) og en større roll i krappe svinger, Det er mer tungvint å kjøre bil og i disse tilfellene sine seter holde litt. Der, Scénic reagerer og støtter nesten umiddelbart og det er enklere og mer dynamisk mer stimulerende. og Setene er gode. Det morsomme er at trygg i sin sterke støtte og raske retnings, den Scénic markerer du understyring som ikke synes å forekomme i C4 Picasso, selv om svingende mer og senere i støtte, en gang slo seg ned belønner deg med en cornering lukket høyere.

disse forskjellige karakterer de sender sine motorer. den propell 1.6 dCi 131 hk den Renault Det er mer kraftig og det virker, men generelt Renault Scénic (tyngre enn 100 kilo i vår enhet) Er ikke betydelig raskere enn Citroën. Historisk, 1,6 dCi-motor, som på den tiden var den mektigste 1,6 diesel markedet, den har hatt en dårlig første noen runder noe som blir til sprek som over 1500 rpm. For hans del, BlueHDI 120 hk 1,6 C4 Picasso du overfører også ytterligere raffinement, for lyd, og en svært lineær og hyggelig respons fra svært lave turtall.

Citroen C4 Picasso og Renault Scenic, teknisk data

målingCitroen C4 Picasso 1.6 BlueHDI ShineRenault Scénic 1,6 dCi Energy Edition One
Engine (*)1,560 cm3 / 4 sylindre på linje1598 cm3 / 3 inline
Power (*)120 hk ved 3500 rpm131 hk ved 4000 rpm
maksimalt dreiemoment (*)30,6 mkg ved 1750 rpm32,7 mkg til 01/07/50 rpm
0-100 km / t10.21 s10.46 s
0-1000 m32.2 s32,4 s
Ekte urban forbruk5,5 l / 100 km5,8 l / 100 km
faktiske bruken veien4,7 l / 100 km5,0 l / 100 km
Ekte gjennomsnittlig forbruk5,0 l / 100 km5,4 l / 100 km
Frenada 140-0 km / t70,5 m75,8 m
vekt1,493 kg1,601 kg
bagasjerom585/720 liter530/680 liter
Space bakbena62-75 cm61-77 cm
foran / bak bredde147/143 cm149/136 cm
Høyden min / maks92/100 cm94/101 cm
priser24,900 euro26,765 euro

(*) Offisielle data, resten, målt ved den tekniske senter Highway.

Du kan også være interessert

- Kompakte familiebiler: Som har bedre bagasjerommet?

- Den spanske turist, mer last i bagasjerommet ferie