Michelin CrossClimate: specialisten däck runt

Michelin CrossClimate: mest mångsidiga däckMichelin CrossClimate: mest mångsidiga däckMichelin CrossClimate: mest mångsidiga däckMichelin CrossClimate: mest mångsidiga däck

den CrossClimate är de sommardäck först godkänts som inverno. Detta i praktiken kan ha ett hjul som anpassar sig till alla förhållanden asfalt vi kan hitta. Nyckeln för att uppnå detta är i gummiblandning kunna anpassa sig till Råhet minst golv, ett band V-formad 3D snitten variabel och agerar som klorna i snön.

under slitbana, annan förening optimerar konsumtion. Och det har varit en av de egenskaper som vi har uppskattat i början av vår långtidstest dessa däckVi har för avsikt att ta med till gräns, i olika situationer fast och temperatur för att ta reda på vad de kan ge.

den konsumtion, låg. Den första nyheten att vi avancerar dem är att, jämfört med sommardäck Referens beaktas, har vi fått med den vanliga metodiken i vår Technical Center, en reduktion i ljusutflödet, men signifikant: en 5 procent i den urbana cykeln.

I estass första testerna och väg, Michelindäck CrossClimate variationer har inte lett till referens, medan vi hittade -Vi använder samma dimension som rekommenderas av fordonstillverkaren, 205/50 R17- en avsevärd förbättring i datasamlingar Loudness: en 120 km / t, förnedra 1,3 dB.

Vi kunde genomföra tester på våta vägar med hjälp av våra krets INTA anläggningar där vi har märkt en superb dragkraft i trasiga och modell beteende under de mest krävande broms: De i vilka hjulen på ena sidan är på en våt asfalt, men klibbig (torr, omkring 0,8 μ); medan den andra är placerad på en yta med en mycket låg grad av vidhäftning (mindre än 0,3 μ). Här med dessa hjul, provningsfordonet får förtjänstfulla avstånd som sätter bland de bästa.

Michelin däck CrossClimateMichelindäck CrossClimate: som bäst

Totala resultatet är en bra konventionellt däck; men skillnaderna innebär när marken är något klibbig. i asymmetrisk bromsning, Till exempel Renault Mégane vi använder en långtidstest och skoning Michelindäck CrossClimate, saktar som sport faller 60 meter: vi har fått 58 meter.

Michelindäck CrossClimate: vått och torrt

avseende på sommardäck referens, Michelin däck CrossClimate Dry har förbättrats i vissa avseenden: loudness och även konsumtion; till exempel. Våta och hala på golvet, kraften dynamiska beteende Bil använde en Renault Megane, mer eller bromsning dragkraft.