Vad kostar det att hålla en bil i Spanien?

Vad kostar det att hålla en bil i Spanien?

Enligt en undersökning IDAE (Institutet för energibesparing och diversifiering) -belonging till INDUSTRIDEPARTMENT-, hålla en bil i vårt land kostar ca 2000 per år. Kostnader för inköp, underhåll, försäkringar, skatter och tankning är några faktorer att tänka på innan du köper oss en bil.

 En rapport FleetData -company specialiserat sig på studier av marknads- räkna kostnaderna för att använda en bil 23,70 euro per 100 kilometer euro-ca 0,23 per kilometer. Totala kostnader för en bil beror på flera faktorer och, naturligtvis, finns det alltid ett trick som kan spara en enstaka besök i portföljen.

Ny bil eller begagnad bil?
Idag kan man säga att det är den 'stora frågan', och i dagsläget. Vi kommer att räkna kostnaderna och själv kan välja vad som passar bäst din budget.

Om vi ​​väljer att köpa en bil ny, återförsäljaren innehåller nästan alltid -I det slutliga priset DA oss en rad kostnader som genereras genom att införliva fordonet på allmän väg. Vi pratar om: kostnaderna bil transport, med ett pris på mellan 150 och 400 euro; VRT, undantag för fordon med mindre än 120 gram CO2-utsläpp, men till en kostnad av 4,75 procent utsläpps varierar från 121 till 159 gram, 9,74 procent mellan 160 och 199 gram, och 14,75 procent för andra; Studieavgifter avgifter~~POS=HEADCOMP, inklusive registreringsskyltar och kontorskostnader med 'byråkrati'; och även den vägskatt, som varierar från en stad till en annan, eftersom kommunfullmäktige.

Du lämnar den klart generalagenten om de tar hand om dem, eftersom priset kan blåsas upp mycket.

VRT

Om du vill spara lite pengar, kan du personligen hantera skatter, undvika att behöva betala de flesta kontorskostnader. Ja, beväpna dig med fri tid och tålamod för att utföra dem.

försäkring

378 euro för tredje part426 euro för tredje förlängda586 euro med överskott1,053 euro för utan självriskBränslet gör skillnaden
1200 euromer än 60 procent av kostnaden för att upprätthålla våra fordonAtt ha en hälsosam bil
Audatex Spanien1,825 euro är mekaniska underhålls, förändringar och revideringar däck rekommenderas

Jämför priser i olika workshops även bland officiella hus ligger i olika emplazamientos- kan vara en betydande besparingar. Tänk på att ett bra jobb med butiken kan förlänga livslängden på vår bil, så varken bör överlåtas till 'alla', hur mycket vi sparar oss.

Andra möjliga kostnader
Man bör komma ihåg att det finns separata kostnader beror på var vi bor och vår årliga biltur. betalning vägtullar, den möjliga böter, kostnader rengöring och parkering bil-garage, parkeringsplatser eller gravadas- logiskt höja kostnaden för att vara innehavare av denna transport 'lyx'.

forum