F1, WRC, DTM … vad konkurrens är den bästa bilen?

Racerbilar, djupgåendeRacerbilar, djupgåendeRacerbilar, djupgåendeRacerbilar, djupgående

-muchísima- det finns liv bortom Formel 1, som har blivit den viktigaste mediefokus motorsport i Europa. oavsett om racing bilar (Formel E, GP2, World Series, Indy bilar, F1, ...) i rallybilar (WRC, ERC, nationella och regionala mästerskap, ...) eller Car Circuit (DTM, GT3, WTCC, Rallycross, Nascar, ...).

All bilspel förtjänar vår uppmärksamhet genom enormt utbud av varumärken, bilar, mekaniska eller pneumatiska typer inblandade. Dessa meteorer visar en nivå av prestanda som väg bilar knappast kan nå, om det är en superbil. Aerodynamik, makt och lätthet Det finns tre vanliga aspekter i alla meteorer att uppnå repa tusen knä.

Hur får de i varje kategori? Vi tittar på sex av de viktigaste kategorierna i dag: VM i FIA Formula 1, Rally, Touring Car, Resistance och Rallycross, och den tyska Touring Car Championship (DTM).

* Formel 1: Ferrari F14-T.

Ferrari F14-T

Formel 1 är det yttersta uttrycket för världs motorsport, den kategori som varje pilot (eller de flesta) kommer drömde som barn. Nuvarande F1-bilar har genomgått en stor förändring under 2014 med retur av mekanisk turbo, nu hybrid, går från atmosfärstryck till turbo V8 den nya V6. Ferrari, Mercedes, McLaren, Lotus, Renault, Ford, Honda, Jaguar, ... är några av de varumärken som har varit eller fortfarande är närvarande i Formel 1.

- mekanisk: Turboladdad bensinmotor av 1,6 liter + ERS (MGU-K och MGU-H)

- Effekt (ungefärlig): 160 hk 600 hk +

- Acceleration 0-100 km / t (ungefärlig): 2.10 sekunder.

* Plus Punkt: aerodynamisk prestanda som ingen annan racerbil.

* Svag Punkt: känslig för varje beröring på rätt spår.

* World Rally: Volkswagen Polo WRC.

Volkswagen Polo WRC

Om Formel 1 är på toppen av tävlingsbilar är WRC vad i världen av rally. Kampen är mot tiden, ren och hård konkurrens på vägar som är särskilt nära en snabb passage av bilar. För närvarande Citroën med dess DS3, Volkswagen med dess Polo, Ford med dess Fiesta och Hyundai med sin i20 är inblandade i den största show av rally planeten tillverkare.

- mekanisk: Bensinmotor turbo 1,6-liter.

- effekt: 300 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (ungefärlig): 3 sekunder.

* Plus Punkt: mångsidighet för att möta alla typer av terräng (asfalt, smuts, snö, is ...).

* Svag Punkt: de höga kostnaderna de medför.

* World Touring Bil: Citroën C-Elysée WTCC.

Citroen C-Elysée WTCC

Liksom rallyfordon bilar inblandade i WTCC upprätthålla en som gatan bilar estetik varifrån de härstammar. Ja, 'slagsmål' är kretsen i hela världen. I år mästerskapet har återupplivas med ankomsten av Citroën och C-Elysée, även om det har varit överväldigande. slangbella och LADA är de andra två tillverkare som är delaktiga i WTCC i dag.

- mekanisk: Bensinmotor turbo 1,6-liter.

- effekt: 380 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (ungefärlig): N.D.

* Plus Punkt: den aggressiva utseendet på bilarna.

* Svag Punkt: är en framhjulsdrivna fordon fortfarande spektakulära.

* World Endurance: Toyota TS040 Hybrid LMP1.

Toyota TS040 Hybrid LMP1

Idag, bilar av den högsta kategorin av World Endurance (WEC), i LMP1 är den mest utvecklade så långt som tekniken är berörda. Förordningen gör det möjligt att utveckla olika hybrid mekanisk, hos tillverkaren. Således tre inblandade -Audi, Porsche och Toyota- har tre olika lösningar: turbo, turboladdade bensin- och atmosfärisk gas respektive. Liknande F1, studerade dess aerodynamiska form förutsatt dem mycket snabbt ett steg kurva.

- mekanisk: V8 3,7 atmosfärisk gas ansluten till framaxeln, motorgeneratorn till framaxeln och motorgeneratom ansluten till transmissionen.

- Effekt (ungefärlig): 520 hk + 420 hk.

- Acceleration 0-100 km / t: N.D.

* Plus Punkt: den mest tekniskt utvecklade och mycket effektiv.

* Svag Punkt: tillförlitlighet måste vara mycket hög för att motstå långa körningar de står inför.

* Global Rallycross: Ford Fiesta ST Supercar.

Ford Fiesta ST Supercar

Kanske World Rallycross är den minst kända idag mästerskap sedan, även om disciplin har länge firats, var det inte förrän 2014 när det har släppts som en FIA mästerskap. Huvud kategorin heter superbil och det består liknar rallybilar, men med turboladdad 2,0 liter och 600 hästkrafter. tävla i sluten krets asfalt och grus, och accelererar från 0 till 100 km / t på mindre än 2 sekunder. Ford Fiesta, Citroën DS3, Peugeot 208, Audi A1 och Volkswagen Polo delta i denna kategori World Rallycross.

- mekanisk: Bensinmotor 2,0-liters turbo.

- effekt: 600 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (ungefärlig): 1,9 sekunder.

* Plus Punkt: acceleration, brutal för en bil.

* Svag Punkt: Mekanisk efterfrågan är hög och mycket känslig, och extraherades 600 hk motor bara två liter förskjutning.

* DTM: Audi RS5 DTM.

Audi RS5 DTM

Även om inte en FIA mästerskap är DTM klassas som mästerskapet bilspel mest spektakulära och viktiga europeiska krets. De allra flesta av racing sker på tysk mark, men även besöka andra länder som Ryssland, Ungern, Nederländerna och Österrike. Trion tyska premiummärken (Audi, BMW och Mercedes) Star med mycket kraftfulla bilar racing kupéer sedans liknar sin image och mycket av dess gemensamma chassidelar, vilket garanterar mycket snäva raser.

- mekanisk: aspirerade V8 bensinmotor.

- Effekt (ungefärlig): 460 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (ungefärlig): 3 sekunder.

* Plus Punkt: utgång långt downforce och kurvtagning är mycket snabb, förutom att vara mycket stark.

* Svag Punkt: mycket lite val av konkurrerande modeller, har för närvarande endast tre varumärken.