Så kommer den nya krocktest Euro NCAP

Så kommer den nya krocktest Euro NCAP

Sedan starten 1997, Euro NCAP har varit katalysatorn av de viktigaste framstegen inom bilsäkerhet. Krocktester och utvärderingsprotokoll, ständigt utvecklas, har gett konsumenterna med nödvändig kunskap för att hjälpa dig att välja när man köper ett fordon baserat på deras säkerhet.

nu, Euro NCAP har släppt sin färdplan för 2025, med autonom körning och ny teknik som innehåller standardmodeller som de viktigaste faktorerna som ska utvärderas. dokumentet inkluderar första tekniska utvecklingen och förändringar i rörlighet som det börjar att uppleva fordonsindustrin, så byrån har satt som mål att ge "klarhet och förtroende" för konsumenterna.

För att göra detta har Euro NCAP betonade att det är viktigt du tillkännage fördelarna med autonom körning, samtidigt som dess full drift. Den oberoende europeiskt organ har betonat som kommer att utmana fordonstillverkare så att de erbjuder i sina bilar, från alla segment och i alla länder bästa möjliga teknik.

Färdplan Euro NCAP

Rådets ordförande, Pierre Castaing, sade att betyg mottagna av fordons säkerhetstester är "nyckelfråga" för konsumenterna när de gör sina inköp beslut, så att en "vital" roll euro NCAP kommer ge en "tydlig och opartisk" guide på ny teknik och allt mer automatiserad.

För hans del, generalsekreterare Euro NCAP Michiel van Ratingen, förklarade att de potentiella fördelarna i säkerhet autonom körning De är "enorma". "Om vi ​​kan eliminera den mänskliga faktorn, måste vi se vad som kommer ner antalet offer väg, även om det finns mycket förväntningar och missförstånd om en värld där bilar kan köra själva. " "Vår roll blir att ge tydlig för konsumenterna om nivån på autonoma bilkörning och dess säkerhetsinformationen. En utmaning, men nödvändigt. "

När det gäller protokoll har Euro NCAP meddelat att man kommer att börja utvärdera för första gången ny nivå av säkerhet i vilken tertiär återvinning, utvinning och säkerhet sedan 2020 och detektion av närvaron av barn från 2022 ingår.

När det gäller den primära nivån, kommer kroppen att börja Driver övervakning studie 2020; den automatisk nödsituation detektering 2020 och 2022; den autonoma bromssystem i 2020 och 2022, och datautbyte mellan fordon och infrastruktur i 2024.

Och slutligen, på gymnasienivå, Euro NCAP kommer att införa whiplashskydd 2020, och fotgängare och cyklister säkerhet 2022.