Mercedes E 220 Coupé d: en test bil med klasse

Mercedes E Coupé 220 D, elegant, luksuriøs og sofistikertMercedes E Coupé 220 D, elegant, luksuriøs og sofistikertMercedes E Coupé 220 D, elegant, luksuriøs og sofistikertMercedes E Coupé 220 D, elegant, luksuriøs og sofistikert

Både estetikk og balanserte proporsjoner, Mercedes-Benz E-klasse Coupe Det er en modell som fanger øyet som du ser det. Sammenlignet med forgjengeren har vokst 12 cm i lengde, 7 bred og tre høy, så nå, selv om dens design funksjoner er ganske lik dagens Mercedes C Class Coupe, Det er avstand dimensjoner og et mer luksuriøst tilnærming til filosofi. Og ikke bare fordi tilstedeværelse er "mer bil"Men også fordi det gir mange statister ønskeliste banebrytende utstyr, så mange og varierte som du kan ende opp overveldet med så mye teknologi. parkerings~~POS=TRUNC -du styrt fra smart å være plassert opp til 4 meter fra bilen til å manøvrere-monitor, filskift og automatisk forbikjøring motorveien, mulighet til å følge bilen foran og bo i kjørefeltet, men veien linjer er ikke godt malt, automatisk bremsing utviklet seg ... er bare noen av hans assistenter, i dette tilfellet fokusert mot et stadig mer automatisert kjøring.

Mercedes E Coupe 220dVår enhet, men avgjort for en 'jordbundet' -konfigurasjon, og er selv utstyrt med et hvilket som helst av de ulike forslag tilgjengelige suspensjon, eventuelt, det vil si luft, innfelt høyde, eller spjeld styrt. Bortsett fra prangende hjul, understell av bilen testet var standard, som fortsatt er superb.

YTELSEMercedes-Benz E 220 Coupe d
Acel. 0-100 km / t7.83 s
Acel. 0-1000 meter29 s
Loudness 100 km / t64 dBA
Loudness 120 km / t67,1 dBA
Bremsing fra 140 km / t71.1 m
vekt skala1,824 kg

Mercedes E Coupé 220 dMercedes E Coupé 220 d, beveger

aplomada slitebanen, ride kvalitet og komfort Marching kommet frem i lyset fra de første meter du reiser til kontroller Mercedes E Coupé 220 d. SUV tross alt, vi takker god coupé gammeldags, med en bedre tyngdepunkt og følelsen av å gå huk til asfalten til enhver tid. Uten å være utpreget sporty og til tross for sin lange akselavstand, den Mercedes E Coupé 220 d forsvarer veldig bra på noen vei, bare svinger og svaier dets stabilitet er uforstyrrelig. Deres veier er alltid progressiv og rimelig, tilbake milde reaksjoner selv når tvinger situasjonen bevisst prøver å provosere ham. Elektroniske hjelpemidler, ikke fullt utkoblbart, er ansvarlig for trukket hva det dikterer retningen og hindre overstiger visse grenser som kan resultere i en lite betryggende bluntness, selv å vite at chassiset kunne holde litt lenger (som si det til fremtidige versjoner AMG...). vist meget nøytral, balansert og fluid i sterk støtte, med en lydig og rolig front end at det er styrt av en vellykket ta progressive radio. Hvis det er nødvendig, er den beregnede avrunding bakben ansvarlig for å gi en ekstra smidighet, uten overflødig og på sin rette plass, overvåket og dosert med dropper elektronikk.

FORBRUKMercedes-Benz E 220 Coupe d
forbruk byen6,2 l / 100 km
forbruk Highway5,3 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk5,7 l / 100 km

Til tross for sine gode kvaliteter, Mercedes E Coupe 220d er ikke en bil å gå racing -Minst denne versjonen-men for å nyte kjører lett, selv om du kan opprettholde uten problemer svært høye priser. Ikke overraskende, jo raskere du sirkulere, blir mer nøyaktige og flere dyder oppdage i sin forseggjort ramme. Den ideelle terreng er motorveier, der Du kan sluke kilometer og kilometer bruker svært lite drivstoff, med en veldig god lydisolering som lar deg nyte lyd-utstyr uten å måtte skru opp volumet og med komfortable sitteplasser fluffy fast der virker det umulig å tretthet. er også på motorveier der mindre anklaget redusert sikt forsiden forårsaket av A-stolpene, som i sin nedre del er svært bredt (selv vertskap for en liten høyttaler), og overlapper med noen svært nær kroppen speilene også hindre visjon i trange hjørner og ved kjøring i svinger i byen .

Mercedes E Coupé 220 dMercedes E 220 Coupé d: motoren og girkassen

Motor og automatgir danne en fantastisk sett i Mercedes E Coupé 220 d. Det er den versjonen av tilgang til området og så langt den eneste diesel tilgjengelig. Selv om det er raffinert og en løsemiddel fin svar fra svært få runder, Det har ikke den jevne driften av en sekssylindret eller med behagelig lyd, men er meget godt isolert og 9 automatiske relasjoner fordel til den siste bit av styrke, og dermed oppnå en mer enn respektabel ytelse. Handling lover varierer avhengig av kjøremodus er valgt, og er i alle fall veldig passende, gjør endringen nesten gå ubemerket hen. er også mulig å bruke ratt årer for manuell håndtering, og da er det like tilfredsstillende, selv om noen ganger kan ta egne avgjørelser utviklet for å gjøre ting enklere for sjåføren. For eksempel, hvis du akselererer sjenerøst og motoren går noen runder, ikke vil la deg sette inn en høyere ratio, i hvert fall inntil du ikke kreve mindre akselerasjon eller motoren har nådd en hastighet høyere spinn for presse forringer ikke en gang innføres den neste hastighet.

SPACEMercedes-Benz E 220 Coupe d
foran bredde142 cm
bakre bredde126 cm
foran høyde93/100 cm
bak høyde89 cm
benplass75 cm
bagasjerom435 liter

Men hvis det er noe å ros er hans Flerstråle-lykter matrise, hver med 84 ledes som er individuelt styrt på grunnlag av de data som oppnås fra det fremre kameraet. I likhet med endringen, er driften diskret og upåklagelig. Ikke merke til noe uvanlig, akkurat, sirkulerer med 'lang' ikke blende andre førere fordi meget nøyaktige skygger genereres på bestemte punkter, å tilpasse lys til behovene i hvert øyeblikk strålen. En godbit på alle måter.

Du kan også være interessert i:

2017 Mercedes E-Klasse Coupé i en ny bane

Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 2017: første data og video

Mercedes E-Class Coupe 2017: E-Klasse mer dynamisk og elegant