Renault-Nissan kommer att ha en elektrisk 8.000 euro

Renault-Nissan kommer att ha en elektrisk 8.000 euro

Renault, genom sin ordförande, Carlos Ghosn, Han har åtagit sig att ha medellång sikt och, inledningsvis, för den kinesiska marknaden, en elbil för ett lägre pris på 7200 euro (8000 $). Idag är den mest prisvärda elektrisk modell av Renault-Nissan Alliance Zoe och hittills har varit 360.000 enheter av elektriska modeller av båda märkena som säljs. den program med denna typ av framdrivningsteknik startade 2010 riktas särskilt till marknader i Japan, USA och Europa.

För att citera Ghosn, under en konferens om energitidens utmaningar i Paris anordnas av The New York Times, "Vi håller på att utveckla en låg kostnad elbil för Kina. Vi diskuterar ett pris mellan 7000 och 8000 dollar, men med kinesisk hjälp för offentlig köp. Vad vi vill är att erbjuda en elbil, till detta pris, inte stöd'.

Dongfeng är det lokala företaget, enligt ett joint venture med Renault och Nissan; Kina tillverkar modeller av båda märkena. Det konsortium som förmodligen skulle vara Det handlar om produktion av så låg kostnad makt.

Utseendet på denna låga kostnad el skulle en milstolpe för att lägga till den långa listan av de åtgärder som vidtas under de senaste åren av alliansen. Bland dem är lanseringen av en låg kostnad sedan, 8000 euro, Logan, född fyra år efter köpet, 1999, av Dacia- och även om det var tänkt att tillväxtmarknader slutligen det slutade också marknadsförs i Europa, till exempel.

Dessutom har alliansen redan genomfört marknadsföring en familj för 10.000 euro -den Dacia Logan och MCV- 12 tusen totala dragkraft, den Dacia Duster. Också en modell av låg kostnad i högsta grad urban, den kwid, marknadsförs i Indien för 3500 euro.

Du kanske också är intresserad av:

Notera Nissan e-Power, utökad räckvidd elektriska

Renault ZOE 2017: nya versioner räckvidd på upp till 400 km

Nissan Leaf 2016 vita autonomi för elbilen