New Diesel är inte mindre förorenande än bensin

New Diesel är inte mindre förorenande än bensin

Även dieselbilar är i rampljuset för skador på människors hälsa, försvar hävdar sådana bilar som förorenar mindre bensin som har lidit sig över tiden, hävdar att dess CO2-utsläpp är mindre än den senare.

Men Stephan Kuehn, Tyska transportministern konstaterade att studier hävdar att det senare är inte sant och det dieselbilar skada miljön i samma takt som bensin.

För att vara exakt, enligt räkenskaperna för den tyska regeringen, Diesel avger 128 gram CO2 per kilometer, medan bensin utvisa 129 g av samma förorenande gas. Detta gör skillnaden mellan olika typer av bränsle är försumbar i allmänna åtgärder.

Ändå gör Stephan Kuehn det klart att detta beror på att De flesta Dieselmotorer är i allmänhet mer kraftfulla i fallet med bensinmotorer, så även om de emitterar lite mindre gram CO2 är lika, gör upp generalisering av denna typ av mekanisk Diesel skillnaden, därav mängderna är nästan identiska .

"Det är en myt att diesel hjälper till att skydda miljön. I slutändan är de teoretiska fördelarna med diesel till spillo, eftersom de flesta är monterade mer kraftfulla och tyngre bilar ", betonade Kuehn.

Du kanske också är intresserad av:

Diesel extra utsläpp, det orsakar 5.000 dödsfall per år?

Kina vill också förbjuda dieselbilar och bensin

Mazda SKYACTIV-X: vi försöker bensinen som fungerar som en Diesel