Volkswagen skandal: vad som hände ett år senare?

Volkswagen skandal utsläpp, hur är läget?Volkswagen skandal utsläpp, hur är läget?Volkswagen skandal utsläpp, hur är läget?Volkswagen skandal utsläpp, hur är läget?

700.000 bilar var eller påverkas i vårt land för oegentligheter i sitt ledningssystem NOx-gaser (kväveoxider). Som vi rapporterade Volkswagen Group källor, några av dem, som red dem den EA 189 motor 2.0 TDI repareras sedan februari 2016. Nästa steg råkar lösa problemen i EA189 1,2 TDI-motorer och KBA, den tyska myndighet som driver "godkännande" av lösningarna så att aldrig vara några problem, med tanke på grönt ljus i mitten av augusti att ändra programvara specifika för dessa dieselmotorer följa lagen om utsläpp. Nu arbetet börjar med de berörda för att identifiera alla berörda enheter och DGT kontakt med kunder via mail märken. Före slutet av september eller början av oktober inte kommer att nå de första bokstäverna till kunder Seat Ibiza och Volkswagen Polo.

Lösningen är längre och mer komplexa i fallet med 1,6 TDI-motorn 189 EA. KBA har ännu inte certifierat nick till den lösning som föreslås av Volkswagen och passerar genom retuschering programvara men också införliva en stabilisator insugsflödes som minskar turbulens sätta bränsle för att generera korrekta NOx-utsläpp. i Volkswagen förväntas ha en certifierad lösning och testats av KBA för denna motor 1,6 TDI 189 EA före årets slut. Detta ingripande skulle innebära en verkstad inträde en timme för den totala lösningen av problemet utan kostnad för användaren.

Volkswagen skandal, vad som hände ett år senareVolkswagen skandal: vilka bilar redan har reparerats?

Sedan februari 2016 har femton modeller av Volkswagen Group fick programuppdatering krävs för att uppfylla de officiella siffrorna har godkänts på ett lagligt sätt för motorn EA189 2,0 TDi. Audi A3, A4, A5, Q5 och A6, Volkswagen Amarok, Passat CC, Tiguan, Golf, Jetta, Scirocco, Touran och Caddy, Skoda Superb och Octavia och Seat Exeo, Leon, Altea och Ibiza som stod vid den tidpunkt då drabbade motorn, de kontaktades via DGT att föreslå en steg verkstaden och lämnar problemet löst i en halvtimme utan kostnad för användaren.

Volkswagen skandal: Müller och andra cheferVolkswagen skandal: hur är den rättsliga frågan i vårt land?

den fall öppnas av Audiencia Nacional mot gruppens moderbolag, Volkswagen AG, som tillverkare av motorer, pågår medan om det har förekommit tre domar -Torrelavega, Zaragoza och Valencia ge resonera Volkswagen Group mot privatkunder De hävdar skadestånd. Den amerikanska fall skiljer sig från spanska av olika lagstiftning sedan US NOx gränser är mycket strängare än i Europa -30 mg / km jämfört med 180 mg / km Vi har i vår kontinent och "Europeiska" lösningar inte användas för att uppnå dessa gränser, vilket leder till fler studier, mer tid att hitta rätt väg och högre kostnader för reparationer. Dessutom, en Mekanisk Diesel är fortfarande liten närvaro i USA, kommer de att straffas i sin restvärde något som inte har hänt i Europa, vilket har lett Volkswagen att erbjuda användarna återköp av sina bilar på den amerikanska marknaden, och har även fått några rättsliga välsignelse, så hälften av amerikanska kunder med en dieselmotor oregelbunden i detta land har valt att dra nytta av denna återköp.

I vilket fall som helst, när vi fortsätter att visa källor för Volkswagen Group, KBA bemyndigande att genomföra en ändring Hittills har endast retuschering Software sker efter det konstaterar att godkännande uppfylls mål på utsläpp och påverkas inte föremål såsom konsumtion eller effekt som är tillgänglig.

Reparationer i Europa: Senaste nytt

Ett datum den 7 september, de drabbade i Europa bilar har redan en reparationslösning med 50 procent.