Vad du inte har biluthyrnings ägare

Vad du inte har biluthyrnings ägare

Portaler att dela eller hyra en bil ägare är mycket användbara lämnar inget tvivel, men speciellt när du hyr en bil, bör se över vissa förhållanden som kan göra det en 'trasig' viktigt i portföljen och du kan fånga av överraskning om du inte har läst den 'lilla' brev. Dessa är några av de villkor som vi ville lyfta fram, men det är viktigt att du läser villkoren för varje sådan portal (Socialcar, Drivy. RideLink eller amovens, bland andra), eftersom vissa delar varierar från varandra.

Det första vi kommer att behandla frågan om försäkring och vad som händer om du har en olycka med en bil du hyrt via en webbplats som denna. Dessa försäkringar är i de flesta fall pekar under Biluthyrning och 'ersätta' de vanliga har verkligen ha bilägaren obligatoriskt (minimum täckning till tredje part). Anställa denna typ av försäkring läggs i fasta avgifter eller procentsatser koncept vi hittar när du gör hyran 'online' av en specifik bil. Det finns undantagsfall, till exempel Socialcar, Det tillåter berättigad till en årlig försäkring (som ersätter vi har) eller välja den vanliga exklusiva täckning under hyresperioden.

Försäkring portaler privata biluthyrning

vi talar om allriskförsäkring, Men se upp, med restriktioner och franchise.

Om vi ​​talar om restriktioner, är det viktigt att läsa villkoren för varje samhälle, eftersom de kräver vanligtvis en minimiålder och tjänsteår körkort, som varierar mellan ett och två år. För förare finns det några riktlinjer som bör respekteras som hyr bilar kan inte överstiga ett beräknat kommersiella värdet av en fast längd mellan 10 och 15 år (Enligt webbplatsen vi ser) och högst kilometer på vägmätaren, till exempel i amovens, får inte överstiga 250.000 kilometer.

De mest utbredda försäkringsbolag AXA (Socialcar) och Allianz (Drivy, amovens och RideLink), portaler som vi diskuterade för några veckor sedan och vi ville fördjupa denna artikel.

Och i alla dessa försäkringar, finner vi begreppet försäkring med FRANCHISE vilket, som vi vet, är det att föraren kommer att få betala den första delen av reparationer om skador att skylla.

Så vad händer om jag har en olycka med en bil som denna?

Om du har hyrde en bil till en viss genom en av dessa portaler och du har en olycka, måste du veta konsekvenserna. Om den skyldige är en annan förare inte kommer att ha mer än att fylla i rapporten olyckan och informera portal som du använde med lämplig telefonnummer och även bilägaren. Eftersom du inte är ansvarig för olyckan, kommer du inte behöver oroa sig för något annat. Men Om du råkar vara den skyldige av kuppen, sedan förbereder plånboken eftersom du får betala relevant franchise. Den genomsnittliga kostnaden för franchisen, från portaler som vi har granskat, är 750 euro, som måste läggas förvaltningskostnader som kan stiga till 400 euro extra om vi skadat bilen av en tredje part. Inte heller bör vi glömma att det finns portaler som skiljer mellan olika kategorier av bilar i sin hyra avsnitt, så här serien kan stiga upp till 1.500 euro i lyxbilar eller vara överlägsen. Drivy, till exempel, erbjuder en reducerade serien, men i gengäld får du betala mer för biluthyrning. Det senare kan vara ett bra sätt att "hålla ryggen i händelse av en olycka.

Mycket viktigt att granska vart och ett av de villkor, även om jag medger att det kan vara en mödosam uppgift att hitta vart och ett av de begränsningar och förtydliganden av strategier. På webbplatserna för vissa portaler har du dem mer eller mindre 'dolda', som du kan se för er själva. Framför allt måste man hålla i minnet att skador omfattas inte av naturkatastrofer eller fel på grund av vårdslöshet eller slitage på bilen.

Förfarandet i fall skada på en hyrd bil, om du är direkt ansvarig, kommer att debiteras en reparation uppskattning av skador på bilen ägare som mest kommer att uppskattas i serien om täckning accepteras av försäkringsbolaget kontrakterade genom biluthyrning portal ägare.

Och vem betalar för bränslet?

Denna fråga regleras genom leverans och tillbaka bilen med samma bränslenivå i båda fallen. Du ska veta att om du tillbaka bilen med mindre bränsle än den hade när du plockat upp, ägare och hyresvärden kommer att vara i sin skyldighet att klaga och efter att ha lämnat relevant dokumentation, kan du begära denna betalning inte gjort tankning. Portalen kommer att göra betalning till ägaren av fyndigheten diskontering måste lämna när du vill hyra en bil med denna metod, som också varierar med det valda företaget.

Deposit tidigare nämnts, inte kommer att lämna i alla fall betala franchise av en slump, men det fulla beloppet kommer att debiteras när du har löst rapport skadestånd.

Du kan också vara intresserad

Bla, gemenskap samåkning resor

Varför ska du ansluta telefonen till en hyrbil?

Knep och tips när du hyr en bil