Bilar med bästa “bakre” 2016

Anställa de bästa åsnor 2016Anställa de bästa åsnor 2016Anställa de bästa åsnor 2016Anställa de bästa åsnor 2016

den baksidan av bilar vanligtvis dra mycket uppmärksamhet, särskilt när vi talar om sport eller Supercars modeller. Generösa spoilers och diffusorer har ett bra jobb i den strömlinjeformade utseende, vilket ger upphov till märkliga konstruktioner och element mer typiska för en racerbil. Vi samlar några av de bästa "åsnor" detta år.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R har en 2,0 bensinmotor med i-VTEC 310 hk kraft, acceleration från 0 till 100 km / t på 5,7 sekunder. Det är en av bilarna snabbare standard med framhjulsdrift marknaden. På baksidan är dess imponerande spoiler och diffusor avgå fyra avgasutlopp.

Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato

Den bensinmotor Aston Martin Vanquish V12 Zagato är en sex liter 591 CV, en verklig fä accelererar från 0 till 100 km / t på 3,5 sekunder. Hans försvar visar en del av svart kjol som omger bilen baklyktor och en rundad form och användning av LED-teknik, såsom i fallet med Aston Martin Vulcan.

Ferrari 458 MM Speciale

Ferrari 458 MM Speciale

För Ferrari 458 MM Speciale V8 bensinmotor används sugmotor 4,5 605 CV, blocket åttacylindrig V mäktigaste som någonsin skapats av den italienska firman. Den italienska superbil markerar en acceleration från 0 till 100 km / t på tre sekunder. Estetik denna exklusiva enhet förblir trogen i linje med "Cavallino-serien, men med mer sportig touch om möjligt.

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX är en spektakulär bil med en hybrid framdrivningssystem, som kombinerar 507 hk dess termiska blocket V6 twin turbo och kraften i deras tre elektriska motorer (En av 47,6 hk och två 36,7 hk vardera). Trots sin otroliga prestanda, är den övergripande estetiska inte den mest aggressiva på marknaden.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron är en värdig ersättare Veyron, har samma W16 motorn i 8 liter och fyra turboladdare, men uppgradering av strömmen till 1500 CV. Inte konstigt att det kan accelerera från 0 till 100 km / t på 2,5 sekunder och når en toppfart på 420 km / t. För att uppnå dessa fördelar, har aerodynamiken krävs många timmars arbete, vilket resulterar i en bakspoiler som du kan variera luftmotståndskoefficient på bilen baserad på fordonets hastighet, även fungerar som aerofreno under hård bromsning.

Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-Type SVR

Sport division Jaguar SVR Det har fått i uppdrag att göra det bästa jobbet möjligt med Jaguar F-Type SVR, den mest kraftfulla av intervallet med sina fem-liters V8 och 575 hk ström. Reducera motståndskoefficienten har åstadkommits genom en indragbar spoiler typ automatiskt det manövreras från 110 km / t (i modellen med coupe kroppen) och arbeta med sitt bakre diffusor, från vilken två avgasutloppen på varje sida.

McLaren 570GT

McLaren 570GT

McLaren har också en plats i listan, tack vare den nya McLaren 570GT. Den har en mekanisk (samma som McLaren 570S) bensin V8 4,0 med 570 hk, med att få accelererar från 0 till 100 km / t på 3,4 sekunder och nå upp till 328 km / t. Dess bakre med rundade linjer och två kromavgasutlopp (en på varje sida) former ger den ett slående utseende på baksidan.

Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG GT R

Det är närmast Mercedes racerbil Mercedes-AMG GT3. Denna Mercedes-AMG GT R använder V8 bensinmotor 585 CV, outscoring sina yngre syskon GT och GT S. Självklart, sina vingar, luftintag och diffusor arbetade rättmätiga plats detta innehåll.

Ford GT

Ford GT

Ford GT har en 3,5 V6 bensinmotor med dubbelturbo EcoBoost 600 hk, Downforce under körning hanterar sin aktiv bakspoiler, Det rör sig mer eller mindre att stödja marken.

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario har den mest kraftfulla motor som kan hittas i historien om det italienska företaget. Vi talar om en atmosfärisk V12 bensinmotor 770 CV kraft, en kraft som skickas till de fyra hjulen och accelererar från 0 till 100 km / t på 2,8 sekunder och en topphastighet på 350 km / t. Ryggen har en typ infällbar bakspoiler vilket kan göra en recorriio 150 mm och för att rotera 15 grader. Ansluter sig bakom en inte diskret bakre diffusorn.