FACUA fördömer DGT skicka radiobilar effektivitet Dieselgate

FACUA fördömer DGT skicka radiobilar effektivitet Dieselgate

Trafikavdelningen har börjat postmeddelande från särskiljande miljöeffektivitet provinserna Madrid och Barcelona, ​​och städerna Granada, Valencia och Sevilla. Detta är ett klistermärke som kan placeras frivilligt på vindrutan på bilen, fordon indelas i fyra kategorier (För av minst till mest utsläpp): Nollutsläpp, Eco, C och B. I de äldsta och mest förorenande fordon inte har rätt till märket.

DGT planerar att leverera 4,3 miljoner av dessa klistermärken, men enligt vad Facua säger i ett uttalande, bör denna siffra vara lägre.

Fordon som drabbats av bedrägeri som begås av Volkswagen runt AD 189 dieselmotor bestod av en anordning dölja sina utsläpp vid mättillfället laboratorium för godkännande. Men i själva köra dessa bilar de avger NOx-nivåer långt över de juridiska, fara för folkhälsan och miljön. Nu är DGT ge dessa fordon distinkta B. När det gäller dieselmotorer, är kategori B för dem registrerat sedan 2005 som uppfyller Euro 4 och Euro 5 regler.

Bil offren för skandalen, alla inskrivna från 2009, skulle passa i teorin standarden Euro 5. Men undersökningar med några av dem visar att deras faktiska utsläpp inte bara inte uppfyller Euro 5-normen, men De inte ens nå mycket mer tillåtande Euro 3.

Således förstår Facua miljö distinkt 'värdelösa', att inte gå sin förenas för att uppfylla nödvändiga för att svara på verkligheten bevilja garantier. För organisationen, dessa certifikat är under dessa omständigheter 'värdelösa'.

'Ge en certifierings manipuleras av tillverkaren fordon att kringgå miljölagar uppmärksam på de värden som ska skyddas och vilket resulterar i en autentisk hånar våra medborgare, anser föreningen.

DGT döljer Volkswagen

Advocacyorganisationen konsumenter har kastat hård kritik av DGT och se till att Trafikverket och maskerad Volkswagen skandal i ett brev till ägarna av de drabbade fordon maj 2016. I den uppmuntrade han fordon bär över och 'därmed orsaka en nedläggning falsk problem', anklagar Facua.

Då DGT 'förklädd' mass bedrägeri ca 700.000 spanska konsumenterna som en 'incident' som består av 'installationsprogram som optimerar utsläppsvärden av kväveoxider (NOx) i testet'. Enligt Facua är detta 'optimering' faktiskt 'manipulation manipulation Volkswagen tog ut 11 miljoner dieseldrivna fordon över hela världen'.

"Det är oacceptabelt att regeringen försvar gör det multinationella eftersom skandalen uppdagades i september 2015 att skydda sina intressen framför de konsumenter som påverkas ", säger konsumentorganisationen. kräver också 'Scandal' att ett sådant organ som DGT visar så öppet av deras samarbete ett multinationellt företag som offentligt har erkänt att han har begått ett bedrägeri som äventyrar folkhälsan och miljövård. "

FACUA har spelat en mycket aktiv roll sedan utbrottet av Dieselgate och För närvarande utgör mer än 43.000 ägare fordon som berörs av skandalen. Han skapade nationell plattform #aefctadosVolkswagen, ägarna till dessa fordon kan läggas på webbplatsen för organisationen. Dessutom är Facua rådgivning de drabbade och presenteras i High Court som ett privat åklagare, som representerar mer än 6000 drivrutiner.

Du kan också vara intresserad

RYSARE Volkswagen Dieselmotorer

OCU rekommenderar inte passera översynen av VW motorer för trimmad

Har Dieselgate påverkar försäljningen av Volkswagen Group?

Facua: Ta inte din VW workshop om de inte garantera dess prestanda

FACUA efterlyser sluta sälja Volkswagen Souped