online-skrot varv: således redan säljer begagnade delar

online-skrot varv: således redan säljer begagnade delar

The National Statistics Institute (INE) visade en siffra som ger en avgörande ledtråd om beteendet hos användarna när de köper något: varje kvartal, antalet personer som köper via Internet ökade med 4,6%. Det är ett faktum att, i dag kan ingen verksamhet ignorera. den skrotupplag antingen och även om de har låtit vänta på sig, har deras större närvaro på Internet genererat en ökning av omsättningen registrerats sedan början av 2016. Därför verkar det som i framtiden gå till ett skrotupplag för att hitta en bit kommer att bli något anekdotiska.

Förnya eller dö, det är förutsättningen som har utnyttjat skrotupplag. Det är sant att det tog mer än andra företag, men bättre sent än aldrig. Hittills har de flesta av skrotgårdar inte har en butik på nätet som skulle tillåta dem att sälja begagnade delar. övrigt sin närvaro i nätverket var rent informativ: dess syfte var att visa deras fysiska placering. Efter anpassning till takten bestäms av teknik, 90% av de spanska skrotgårdar som visas på första sidan av Google erbjuder anpassade bitar. Och inte bara det. Några av dem underlätta processen att avregistrera ett fordon och har en nyhetssektion med praktisk information om körrutter, till platser sluta ...

Denna återvinningsprocess har varit så uppenbar konsekvens en ökning av onlineförsäljning under de senaste månaderna: ökningen har skjutit upp 200%. Skrotgårdar satsade inte bara kommer att tillämpa e-handel tekniker som importeras från andra sektorer, har dessa butiker också känt hur att anpassa sig till en växande marknad. Hur? Med en god grund i form av webb, positioneringsteknik och uppmärksamhet till kunden omedelbart. Detta är hur prestanda har lyckats få stora mängder lager som är i skrotupplag.

Naturligtvis inte nog att ha en närvaro på Internet. Man måste veta hur man ska vara. Enligt den INE, de sektorer med högre inkomster är resebyråer och researrangörer med 20,8% av den totala lufttransport omsättning följt (13%) och kläder (5,6%). Med gott exempel på borden har skrotgårdar lärt sig att den digitala tidsåldern och nya formler krävs för att avskilja konsumenternas uppmärksamhet. Onlineförsäljning kan gynna både workshops och privatpersoner överväger dessa allt, bär de sina egna reparationer sparar tid och kostnader för resor till ett skrotupplag.

Du kanske också är intresserad av:

- Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

- Hur fungerar en skrotningsarbete?

- Skrotgårdar, en stor krislösning

- Skrotning workshops reduceras till ett minimum