OS motor: bilar som förbrukar mindre

OS motor: bilar som förbrukar mindre

Om igår vi levererat medaljer till de snabbaste bilarna 0-100 km / t, till dagens tur börjar tala om konsumtion. Och specifikt Road konsumtion, det allt viktigare för dem som gör många kilometer och turistinformation, och specialitet den här gången kunde vi jämföra, i ekvivalent i OS Rio 2016, med bevis på maraton. Målet är att resa långväga alltid spendera minst.

Om allt i Brasilien visar att, återigen, afrikanska idrottsmän dominera testet i vår "Autolimpiadas" fransmännen har visat sig vara Dominators i denna disciplin. av ca 500 bilar närvarande i produktionen de har klarat provet förbrukningen vägen vid vårt tekniska center, är inte mindre än tre gallerna bilar ockuperar de fem översta positionerna. De har alla som gemensam nämnare en dieselmotor, effekt ej mer än 120 hk och en förskjutning av ... 1,6 liter eller mindre. Dags att visa vår speciella OS-låda dag:

Guld: Citroën C4 Cactus 1,6 BlueHDI (3,96 l / 100 km)

Månader passera och fortsätter att komma till Autopista.es testbilar, men minst konsumeras i vägen inte längre Citroën C4 Catus i version 1.6 BlueHDI 100 hk ström. En riktig tändare. Det är bara nu produktion som uppnår sänkning av barriären av 4 liter i detta krävande test av förbrukningen. Dess nycklar är utan tvekan en fantastisk aerodynamik med ringa rullmotstånd en Dieselmotor ebullient och bringar väldigt lite och en stor lätthet, bara kontroll på vår skala 1,192 kg för dimensioner av 4,16 meter i längd. Ingen ögonblick som för närvarande kan med kungen av låg förbrukning.

Faktiska förbrukningen av Citroën C4 Cactus

Silver: BMW 116d Effektiva Dynamics (4,02 l / 100 km)

En av de stora överraskningar av året detta har varit extremt effektiv BMW 116d. Och inte för att vi väntar en BMW, ett varumärke som alltid har stått för sin mycket låg förbrukning av sina dieselmotorer, kunde inte kvalificera sig för medalj, men eftersom denna kompakta tyska har varit närmare än någonsin Citroen. Oavsett hur lite har den grundläggande dieselversionen av BMW 1-serie inte lyckades skaka av sig 4 liter, men har förblivit en utmärkta 4,02 l / 100 km. Den här gången, hans Dieselmotor 1,5 liter och 116 hk, fäst till version "ekologiska" Efficient Dynamics (Inklusive däck med lågt rullmotstånd och långsträckta utvecklingen förändras, inklusive modifieringar) uppnå under. En stor bil.

Faktiska förbrukningen av BMW 116d

Brons: Renault Clio 1,5 dCi (4,13 l / 100 km)

Den mindre bil, vi förväntade oss mer från ett verktyg bilar förbrukar mindre ... men den första är på tredje plats, Renault Clio. Och inte med dess grundläggande Diesel (1.5 dCi 75 hk) version, men med mer komplett och balanserad 1,5 dCi 90 hk. Denna motor Renault har alltid varit en referens för låg strömförbrukning, och återigen visa sig vara en Clio har uppnått mycket bra siffra: 4,13 l / 100 km highway. Märkligt nog både denna Renault Clio, som vinnare Citroën C4 Cactus, har 5-växlad manuell växellåda, som visar en 6-växlad låda är inte nödvändigtvis mer effektiv än 1 maj tight.

Faktiska förbrukningen av Renault Clio

OS diplom Low Power

Peugeot 2008Vi stänger våra prisutdelningen erkänner två andra bilar som förtjänar åtminstone OS-diplom att ockupera den 4: e och 5: e plats i rangordningen av bilar som förbrukar mindre väg. Först hittar vi Peugeot 2008, en liten SUV nyrenoverade franska som drar nytta av samma motor 100 hk 1,6 BlueHDI Citroen C4 Cactus: varumärke 4,22 l / 100 km utgifterna; För det andra, och ännu mer överraskande, har vi den nya Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion kan markerar dem 4,22 l / 100 km trots att en saloon redan betydande och har också mer makt: 120 hk. Bakom dem verkar det Volkswagen Golf Bluemotion också med 4,26 l / 100 km och i detta fall, 110 hk.

Du kanske också är intresserad av:

Motor OS: de bästa bilarna för tillfället

Kompakta bilar som förbrukar mindre

Utilitaristiska bilar som förbrukar mindre