End produktionen av Volkswagen Phaeton … och andra misslyckanden

End produktionen av Volkswagen Phaeton ... och andra misslyckanden

Det kommer att vara under första kvartalet 2016, troligen i mars då Volkswagen kommer att sluta produktionen ett klassiskt när vi talar om största misslyckanden i historien av motorn: Dess flaggskepp Phaeton. född som representation sedan som svar på företagets traditionella tyska lyxmärken och åtagande då VD för företaget, Ferdinand Piëch, utvecklades på en ny plattform för gruppen, sedan använda Bentley Continental. Men en marknadsföring som ursprungligen beräknade på 50.000 enheter, knappt lyckades han 11.000 i sitt bästa år.

Mot denna bakgrund har den tyska gruppen beslutat att avsluta tillverkningen Phaeton. Skandalen utsläpp och omställnings investering i tid leder till varumärket helt översyn fabriken i Dresden (Tyskland) där det inträffade, tid då många av sina anställda kommer att flyttas till den närliggande fabriken i Zwickau, där de producerar Volkswagen Golf och Passat.

nyheterna inte inledningsvis den definitiva indragning av den stora salongen Volkswagen, eftersom alla rapporter tyder på att, kanske sedan 2018, varumärket skulle ha trott lansera en efterföljare till VW Phaeton, men det Ingen V8-motor eller W12 när han kom för att rida, men också tänkt som en elektriska sedan ren som den tyska gruppen skulle tänka på att konkurrera mot Tesla. Den baseras på produktionssiffror och beräkna fasta kostnader, investeringar i FoU och vinstmarginalerna i enlighet med deras faktiska försäljningspriserna före skatt var slutsats för några månader sedan konsultBernStein Research. Tror du mycket? För i hans ranking bilar med fler förluster trea. Samla de andra 5 nominerade stora misslyckanden i branschen.

Smart Fortwo

Första Smart FortwoInte idag, men dess föregångare. Det anses den modell som har genererat förluster för ditt företagHELT ENKELT 3350 miljoner euro (Mer än 4500 euro per enhet). Efter en idé som ursprungligen sköts av ägaren Swatch förvärvade Mercedes projektet och dess efterföljande misslyckande. Problemen tillskrivs rapporten Bernstein modellen är dubbelt: producera en ny fabrik i Frankrike med mycket höga kostnader och utveckla nästan som om det vore ett flaggskepp, inklusive säkerhetscell i kompositmaterial eller bakhjulsdrift.

Fiat Stilo

Fiat StiloAndra bil med fler förluster för ditt företag, alltid enligt Bernstein. I sin rapport den finner att det sökta varumärket för att skapa en "Italienska versionen av en tysk bil", något som publiken inte förstod. Projektet föddes i syfte att sälja nästan 400.000 enheter per år ... och Han inte på sitt bästa kom att överstiga 180.000. med varje enhet som säljs Det uppskattas att Fiat förlorade nästan 2800 euro: Det vill säga, 2100 miljoner Totalt 2001-2010.

Peugeot 1007

Peugeot 1007den VW Phaeton skulle vara den tredje modellen med fler förluster, men som vi har talat om det, vi den fjärde: Peugeot 1007. denna lilla MPV 3.73 meter, designad av Pininfarina och perfekt för staden för sitt koncept utrymme och skjuta bakre raden skjutbara sidodörrar elektriska. Missförstådda och inte alltför billigt att köpa från en initial uppskattning av 200.000 enheter per år, bara den första nådde 75.000 och sjunkande. 15.000 euro varje enhet innebar förluster för en totalt 1.900 miljoner euro.

Mercedes Class A

Mercedes Class AEn annan som antingen vi menar, uppenbarligen den nya generationen. I detta fall var det den första Mercedes klass A, den lilla MPV av varumärket, som var en annan viktig kommersiell misslyckande. En kostsam utveckling han gick sin berömda vändning i älgtest. slutsats: mellan 1997 och 2011, Bernstein tror att för varje såld enhet Mercedes förlorade 1.500 euro, för totalt 1710 miljoner.

Bugatti Veyron

Bugatti VeyronVi stänger våra speciella topp 5 stora misslyckanden med Bugatti Veyron, en bil.001 hk. Prissatt till mer än 1 miljon euro, var försäljningen av 100 enheter per år uppskattas. Trots att de var nära 40 och genererade en totala förluster nära 1.700 miljoner euro, hans fall skiljer sig från resten. den VW-gruppen antas och genomtänkt och sedan starten, är det utvecklas nästan som en teknik lab.

Du kanske är intresserad

De största misslyckanden bilen utanför Spanien

Denna bil är ett vrak: topp 10 förluster