MQB: Volkswagen lösning på krisen

MQB: Volkswagen lösning på krisen

Varken MQB eller "modulära plattform tvärgående" är lätt att förstå. Men det är Volkswagen svar på potentiella kriser, att kunna bygga mer variation av bilar och att göra det med lägre kostnader. Naturligtvis Priserna kommer inte att falla för köparen. De kommer att fortsätta som tidigare, men i gengäld, säger VW, prisvärd komfort funktioner och säkerhet kommer att vara så länge bara finns i high-end bilar. Och katalog över bilar som kan vara ännu mer varierat utbud utan som utlöser kostnader. Om jag var tvungen att förklara för ett barn, skulle det enkelt: "Det är viktigt att alla delar av bilen är såsom Lego bitar, någon som väljer passform, oavsett om du gör det du eller din bror, om Lego här eller du tog din moster Rita i Kanada. Men för att se till att allt är korrekt installerad och behöver inte någon lim eller skruvar, inte försvåra eller spendera mer, använd endast delar låda Lego. Du oroa dig för hur man ger och vill göra det ganska. " Det senare är precis vad du behöver göra var och en av de varumärken (Audi, Seat, Skoda och VW) VW Group som förälder har redan fått i uppdrag att göra alla dessa specifika delar av Lego som kommer att behövas.

Inte så lika som du trodde
Vem som helst kunde se att en Seat Leon, Altea och Toledo var samma bil, mer eller mindre. Kännare visste att en VW Golf, en Seat Leon och Audi A3 var samma bil. sedan tydligen de inte var så, eller åtminstone inte så mycket som det var tänkt. Var och en av de små egenheter barre priser eller åtminstone har VW hittat ett sätt att göra dem riktigt lika. Att allt i en bil som är dolda är verkligen identiska och utbytbara verkligen. Vidare anläggningen i Sydafrika, i Mexiko eller i Pamplona ände som har en extremt hög likformighet i verktygen, även tillverkade håls golfbana, Beetle och Polo, respektive. De nya anläggningar som byggs redan klonisk, optimerad för kapacitet eller 30 eller 60 bilar i timmen. Blanda bara bilar av olika storlekar, precis vad VW avser att tillämpa denna metod för konstruktion och tillverkning alla bilar som sträcker sig från den minsta scenen täcker NSF (New Small Familj, VW Up, att förstå) och VW Passat. Och snart kommer vi att se den första delen av detta nya sätt att konstruera och bygga, med audi A3 som kommer att märkas för första gången på Geneva Motor Show 2012. För den centrala pelaren i gruppen, Golf, måste vänta på den sjunde generationen att lanseras i mitten av 2013.

60 procent av värdet på 60 centimeter
Enligt VW, mellan framaxeln och gaspedalen, bilen sett i profil, innehar 60 procent av värdet på bilen. Om du får i det utrymmet allt detta perfekt sammansatt utbytbara element kan uppnås med ringa kostnad en stor mängd möjliga kombinationer.

Motorer, suspensioner, transmissioner, axlar, kylelement och komfortelektronik: utformade som Lego och lämpligen blandas kan få ett högt område. Resten, kroppsformer och totala dimensioner är fria så att varje märke grupp VW (Audi, Seat, Skoda och Volkswagen) Du kan designa modeller för att smaka och dess kunder.

Nya motorer, samma befogenheter och förskjutningar
den kosta, säger, Det har varit enormt att ändra fabriker runt om i världen, men det var det enda sättet att bygga 220 olika modeller i 90 fabriker runt om i världen: att applicera rationalitet. är har officiellt, till exempel, positionen för motorerna, att bli riktigt indistinto tiden för att göra bilen en manuell eller automatisk, diesel eller bensin: samma maskin tar elementet motsvarande och installerar utan beslag, oförändrat ... utan extra kostnad. Varje liten variation, kostnader cent, för antalet komponenter i en bil, är åtta miljoner bilar årligen produceras i världen en astronomisk siffra. Förena position motorerna, något så obetydligt i utseende, har tvingat oss att tänka motorer från ett tomt ark. Faktum är att den nya generationen av motorer som har släppts VW Up, Seat Mii och Skoda Citigo De är den första delen av denna hipercompatible EA211 familjen kallas internt. Naturligtvis Det har utnyttjas för att utforma dem för att möta framtida regleringar föroreningar, så att de är lätta att omvandla till hybrider, kan fungera med gas, etanol, biodiesel... Ja, de är stora interna förändringar, i kataloger ser samma kommersiella valörer 1,6 TDI (nu med intern beteckning i stället för EA189 EA288) eller 1,4 TSI med cylinder och steg liknande befogenheter till idag. Bara vi ser konsumtion sänkas. Dels kommer även med bil viktbesparingar som har höjt MQB modulära plattform tillåtas.

Exempel på ny utrustning
Varje varumärke kommer att välja på vilka modeller och hur framsteg inom utrustnings redskap. Vi har presenterat några som kommer att genomborra från övre segment, såsom vägmärke erkännande, den radar farthållare (Med automatisk bibehålla säkerhetsavståndet eller automatisk nödbromsning) körning semiautonomous med filhållningssystemet, Pre-Crash strategier distributions, automatisk bromsning postcolisión, etc.

För sportiga versioner kommer det att finnas en underrede med en vektor differential, något som hittills bara sett i de bakre hjulen på vissa sportversioner av BMW eller Audi eller bilar födda att samla som Mitsubishi Evo (Honda mer än tio år sedan tog denna väg och vänster, men det fanns ingen elektronisk utveckling ström).