Har du köper bil mellan 2006 och 2013? De kan ge dig tillbaka 1.500 euro

Har du köper bil mellan 2006 och 2013? De kan ge dig tillbaka 1.500 euro

Organisationen av konsumenter och användare (OCU) har visat att dessa 147 återförsäljare uppkommit angrepp på fri konkurrens för att nå en överenskommelse om priser. Utbytet av kommersiellt känslig information och priskartell metoder är förbjudna, och detta har hindrat tusentals konsumenterna får bra priser i sina bilar och välja att spara eller förhandla med din återförsäljare.

den återförsäljare inblandade är av Opel, Toyota, Hyundai, Audi, Volkswagen, Seat, Land Rover, Citroen, Mitsubishi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Jeep, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda varumärken, Mercedes, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, Volvo och Lexus.

Mellan 2006 och 2013 cirka 20.000 köpare förvärvade att påverkas av detta avtal sina fordon som han nu har avslöjat OCU. Bilarna de köpte gick sedan till varje köpare mellan 750 och 1500 euro dyrare.

nu, OCU har uppmuntrat alla berörda 'reagera före den 31 oktober'. Också det möjligt ett program som tillät att kontrollera om en av köparna påverkades, även om kampanjen har avslutats. Men de som köpte bilen från någon av dessa varumärken mellan 2006 och 2013 De kan fortfarande hävdar sin skadestånd, bestående av kunde inte njuta rabatt av snedvridning av konkurrensen.

Bortsett från ersättning till kunder, återförsäljare inblandade att få betala en böter infördes genom den nationella kommissionen för Markets och konkurrens överstiga 170 miljoner euro.

Du kan också vara intresserad

Civilgardet avslöjar ett fall av bedrägeri runt planen Pive

Så är bedrägerier säljer bilar på nätet