Hastighet felmarginal: DGT fel och ansöka igen avbryter en fin

Hastighet felmarginal: DGT fel och ansöka igen avbryter en fin

den disciplin tillvägagångssätt DGT Han har ifrågasatts igen. Domstolen nummer tre av förvaltnings Litigation har utfärdat en dom som inte bara bekräftar det dåliga resultatet för DGT att införa sanktioner när hastigheten, men också Han har ogiltigförklarat en fin 300 euro och avdrag för två punkter. Anledningen? Felmarginalen för radar anställd har inte tillämpats korrekt. Denna nya fall och stödja klagomål som europeiska bilister Associates (AEA) gjorde för sex år sedan i denna fråga.

Advocacy Organisationen sade förare genomfört en fordran som nu har uppskattats av revisionsförvaltnings Litigation nummer tre Sevilla upphävde straffet för att inte tillämpa "inget utrymme för misstag hastighetsmätningen som görs av en cinemómetro Multanova 6FMR "när det rapporterades i slutet av 2014 kilometer 578,8 N-IV genom cirkulär 101 km / t hastighet 70 km / t är begränsad.

Som framgår av tredje rättsliga grunden för domen fråga skönjas är om de tror att "uttalandet av svaranden att den översatta den felande takten i motsvarande bulletin, avdrag för felmarginalen redan gjort anpassning till upprättande av kontrollnormer och regelbundna kontroller. Enligt avdelnings bara trovärdighet om bilden av fordonet (På toppen av skärmen där den detekterade cinemómetro hastighet plasma visas) Subtraherades kommer marginaler på 5% eller 7% reglerande. Styrelsen är ingen tvekan om att tillförlitlig hastighet kommer ut på cinemómetro skärmen är inte riktigt".

Mer än en halv miljon illegala böter

Uttalandet fortsätter med att säga att hastighet "är inom gränserna medgav fel. Det är logiskt att anta att det inte finns någon programmering apparat för de bär in i sina beräkningar när sådana marginaler tillåts att arbeta med dem; eller åtminstone denna korrigering visas inte. Konsekvensen bör därför vara att om hastigheten på skärmen inte har urholkat honom acceptabel felmarginal, den berörda parten och i detta fall domstolen skulle ge dem av standarden. "

När det gäller påföljd som skulle ha motsvarat om de hade korrekt tillämpning felmarginalen, inte dom inte avgöra vad som skulle ha varit den rätta: "ogiltighet av lagen begärs utan betraktelser och ordning sätts till rätten att inte förtjänar allvarlig fakta sanktion företaget och kategori som tilldelades eller införas". Hur som helst, AEA uppskattningar sedan 2010 har de ålagts mer än en halv miljon böter med och förringa större mängder än de som fastställs i trafiksäkerhetslagen poäng. olagliga sanktioner inte bara från DGT, Servei TRANSIT och den baskiska regeringen, men städer som Alicante, Murcia, Valencia, Valladolid och Zaragoza.

Du kan också vara intresserad

- Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

- Sommar böter: kör barfota, flip flops, bar överkropp ...

- De mest absurda böter: Wrist Bus-HOV körfält och andra berättelser

- Böter faller 56 procent under valkampanjen