Elbilar kan vara billigare i 2030

Elbilar kan vara billigare i 2030

Med tidens gång, elbilar blir allt viktigare på marknaden, särskilt i stadsmiljö, där fördelarna med att betala beskattning och parkera på gatan är betydande. Men det finns fortfarande många som är ovilliga att ta steget till el i sina fordon.

En av de viktigaste anledningarna till att inte ta steget att köpa en elbil är priset på batterier. Vissa människor inte får beräkningar och säkerställa lönsamheten i bränslet om bilbatterier ersätta honom är en betydande utlägg. Detta kan dock argument har räknat dagarna.

Enligt ekonomiska analytiker Bloomberg (En av grupperna meddelande om större ekonomin i världen) batterier elbilar kommer att minska sitt pris till nästan en fjärdedel under nästa årtionde. Den stora investeringen som kommer att göra jätte bil som Daimler (500 miljoner euro i Europa) och Volkswagen Group (9000 miljoner euro för sin nya familj av elbilar under de kommande åren) kommer också att bidra till att sänka både den totala kostnaden för elbilen som en stor del av dess tekniska komponenter.

För Daimler har det tyska företaget utformat flera litiumbatteri fabriker för elbilar i flera europeiska länder och förväntas vara mindre än nio redan byggs i Kina. Denna ökning i batteritillverkning är en tydligt engagemang för elbil vilket skulle sänka priset på densamma om denna typ av fordon popularizes och ökar produktionen.

Studien säger mellan 2021 och 2030 priset på batterier kommer att sjunka från 456 euro till 123 euro i genomsnitt, och kommer att fortsätta att minska i samma takt i tio år. Om siffrorna stämmer, upprätthålla en elektrisk bil kommer att vara billigare än en förbränningsfordons, som skulle kunna vara en vändpunkt i populariseringen av sådana fordon.

Daimler har varit en av de första fordonsgrupperna och satsningen verkar klart för elfordon, nu återstår bara att se om andra tillverkare satsar med samma kraft för denna typ av teknik eller om det händer som elektriska fordon bränslecell väte, att även om det fortsätter att växa, ger detta en nästan symbolisk sätt.

Du kanske också är intresserad av:

DS kommer att presentera en elektrisk eller hybridversion varje år

BMW kommer debut den trådlösa laddningen 2018

Volkswagen: mer än 30 elbilar och nya förbränningsmotorer