Jay Leno bilar

Jay Leno bilar: kärlek till klassikerna.Jay Leno bilar: Eco Jet.Jay Leno bilar: tankvagn.Jay Leno bilar Ariel Atom.

Det finns flera kändisar som bekänner sann passion för bilar: Jamiroquai, Adrien Brody, Keanu Reeves ... Men om det är något som tar kakan är Jay Leno. Fadern av den sena natten format, som har exporterats till vårt land med Pepe Navarro, Xavier Sardá och Andreu Buenafuente företrädare har en sådan förkärlek för allt som leder hjul och drivs bensin, en stor del av hans stora förmögenhet spenderas på att samla fordon som om de vore samlarkort. Vem kunde ...

Det är bra om Leno har inte mindre än 84 bilar och 73 motorcyklar. Och där du håller? Det finns ett garage, även om 'garage' har lite. Mer som ett museum: tre fartyg är förenade av 14.000 meter kvadrater yta, fullt möblerad med varumärke och modeller. Orten är så stor att även kan ses genom Google Earth, satellit ansökan webbläsare. Leno har utsett detta tempel av bilen som Big Dog Garage och i sig är det redan full av kuriosa. Först har det två fasta mekaniska som är ansvariga för att hålla bilar och få dem alltid om: Leno har 'friska vana' att gå varje dag för att arbeta med varandra, aldrig upprepar bilen över natten.

En sådan komplex behöver en hel del energi. Då miljöhänsyn blev en del av vår vardag, den berömda värd för 'The Tonight Show' investerat nästan $ 500.000 i generatorer för förnybar energi, Big Dog Garage vårda sina solpaneler och ett vindkraftverk. Sådan teknik utbyggnaden är kapabel att mata el till mer än fyrtio hus på en dag soligt men bara tjänar till att leverera 40 procent av de behov som Big Dog Garage.

Bortsett från kontinenten, som förtjänar en artikel i sig, fokuserar vi på innehållet: konstverk på hjul som är inuti. Tänk på en bil som du drömmer om att köra, men som aldrig kommer att vara i ditt garage. sedan Jay Leno Han har det. I hans samling är inte saknar klassiska, fantastiska sportbilar, lyxiga sedaner och en samling av bilar tillverkade i USA. Men det finns vissa underligheter som förtjänar ett särskilt omnämnande och är bland hans favorit. Vi visar några exempel.

Denna unika modell i världen är kanske den mest representativa av 'Leno samling'. Och det beror på GM bad om hjälp för utveckling. Det visades på 2006 SEMA tuning show viktigast USA och en av de mest representativa av världen och är en modifierad version av en Chevrolet Corvette Z06. Även små rester av amerikanska sport i bilden Eco Jet, mycket närmare Cadillac för sin robusta och aristate märke. Dess motor, placerad framför och mittläget är en Honeywell LT-101 turbinen 650 hk kraft och en av de största fördelarna är centrifugalvikten, eftersom den är gjord med element såsom aluminium, kolfiber eller Kevlar.

Kalla denna galenskap på hjul bil är nästan en vanföreställning. Denna missil var tillverkat av Chrysler i 1953 och han gömmer under dess huva enorm en M-47 drivmedel Patton. För dem som inte vet, är det motorn som utrustat stridsvagnar. Denna varelse av enorma dimensioner, har 810 hk och utan tvekan är den mest fruktade fienden i ett dragrace dra.

Som en bra amerikansk, Jay Leno känns hängivenhet till 'muskel bil'. Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Dodge Charger ... flera av dessa namn i deras nuvarande och tidigare kan ses på Big Dog Garage. Men den mest exotiska av allt är jag Toronado. Även karossen och interiören hör till denna klassiska 70-talet, är hans hjärta helt nytt. Detta är en prototyp som undertecknats av GM Performance a V8 7,0 liter och 1070 CV vilket naturligtvis är det i samband med den klassiska bakhjulsdrift. Petite animalada.

Den amerikanska stjärnan ingår några år ett av dessa exklusiva sport som påminner om en racerbil gör. I själva verket har Leno den första enhet som tillverkas i USA den Ariel Atom, Detta bekräftas av dess serienummer: # 0001. Känd som bil med förnimmelser motorcykel på denna cabriolet 245 hk 8.200 RMP når 225 km / t och accelererar från noll till sextio i 2,89 sekunder. Märkligt vi säga att Jay Leno tog en dagstur och var tvungen att ge så mycket 'vax' som sköts och bensin står inför Autobooks-Aerobooks butik i Los Angeles och som är ganska ofta.

en av de mest älskade modellerna presentatör$ 350modifieringarmed honom gick på sin första utställning

- Jay Leno idrott