Möjlig kartell tyska varumärken, är den största skandalen i branschen?

Möjlig kartell tyska varumärken, är den största skandalen i branschen?

Med utnyttjande av den första information som offentliggjorts av Der Spiegel tidskriften och nyhetsbyråer Reuters och Europa Press, i Autopista.es vi vidare igår nyheten att vi sedan verkade effekt: Europeiska kommissionen skulle redan undersöker den påstådda förekomsten av en kartell tyska motorfordonstillverkarna i samarbete med myndigheterna i germanska konkurrens. Men eftersom timmarna går och vi lär känna nya detaljer, storleken av fallet verkar ha övertoner att bli en skandal motstycke i branschen.

Som vi går hävdade Der Spiegel i en rapport som Audi, Volkswagen, BMW och Porsche kunde har nått en överenskommelse om att åtgärda, inte bara priser utsläppsbehandlingssystem av dieselbilar, utan även för diskutera val av leverantörer för tillverkningen av sina fordon, priset på delar, kostnaderna för gas behandlingssystem med AdBlue och även storleken av insättningar Denna vätska så småningom lägre än vad som ursprungligen blandas. Även diskussionen om förbund i samband med andra aspekter av fördömde utveckling av bilar som bromsar, växellådor eller bensinmotorer.

¿Pakter sedan 90-talet?

Tja, Vi vet idag nya data tidningen publicering och media runt om i världen. Och vad kategoriserar som "en av de största skandalerna i den ekonomiska historien om Tyskland"Der Spiegel säger idag att Daimler också vara involverade i detta möjligt CARTEl tyska tillverkare. Ja, det skulle samla några media med sedan 2011 (Kanske det är därför hans namn kom inte från början) medan "association" andra tillverkare (Notera att, Audi, BMW, Porsche och Volkswagen) är montera upp till 90.

Hur de skulle ha gjort?

Som alltid påståenden rapporterats av Der Spiegel, den tyska tillverkare hypotetiska kartell Det skulle ha agerat genom 60 utskott affärshemligheter. dem runt 200 anställda av de inblandade skulle ha diskuterats i år alla påstådda avtal och överenskomna priser företag nu utreds.

VW förvaltningsråd sammanträder

Sådan är oron orsakas måndag med all denna information, och vissa medier som den tyska Auto Motor und Sport även marknadsförs som grund som senare kom skandalen med Dieselgate, egen Volkswagen just meddelat i morse en extra möte i förvaltningsrådet, att hållas nästa onsdag. Efter inledandet av utredningen av antitrust tillsynsmyndigheter i EU-kommissionen anser Volkswagen det angeläget att diskutera anklagelserna om kartell att svara. För nu har några andra detaljer släppts av denna uppmaning till brådskande.

Varje märke svara?

den första varumärke svar, mycket snabbt, har det varit BMW, som igår ett uttalande till anklagelserna vilken de är hälls. Tyska Mark avvisar uttryckligen anklagelserna och hävdar att BMW: s egenutvecklade teknik garanterar låga utsläpp i verklig körning sina fordon, med hänvisning klagomål om behandling av avgaser och dieselbilar. I detta uttalande, ja, BMW erkänner att möten, Enligt dem, bara Det installerar AdBlue tankar var. Förhoppningsvis under de närmaste timmarna vi får nya versioner. Audi och Mercedes själv som förvånade förra veckan med stigar och oväntade samtal att granska många av sina bilar Diesel.

Vilka är de böter som föreskrivs? Finns det en historia?

Bekräftade dessa störande anklagelser varumärkena är inblandade i den påstådda kartellen tyska tillverkarna bör reagera inför rätta. EU föreskriver påföljder för sådana metoder upp till 10 procent av den totala omsättningen av företagen globalt. Och kom ihåg att vi talade om några av de ledande globala fordonsgrupper. I fallet med VW sanktioner kunde nå 21.000 miljoner euro. i Mercedes, 15.300 miljoner euro. Auto Motor und Sport anser att det skulle vara en av de största skandalerna i konkurrens sedan kriget.

Som vi minns det närmaste föregångare rekord böter som ålades lastbilsbranschen bara ett år sedan till Daimler, DAF, Renault, Volvo och Iveco. I så fall avgiften komma överens om priser försäljningen till 1,1 miljoner fordon avsedda påföljder som uppgår till nästan 3000 miljoner euro. Dåliga nyheter otvivelaktigt viktigt för alla socioekonomiska nivåer som bilindustrin.

Du kanske också är intresserad av:

Fina återförsäljare att bilda karteller

Bryssel expedienta till Spanien från Dieselgate