Tio frågor att ställa innan du köper en begagnad bil

Tio frågor att ställa innan du köper en begagnad bil

Det första du bör vara klart är vilken typ av fordon behöver, hur särdrag, vad tillstånd och vad kvantitet du är villig att betala för det. När definierat dessa preliminära överväganden kan du välja att köpa bilen till en privat fest eller en återförsäljare, men oavsett vem säljaren kommer de obligatoriska frågorna vara ungefär densamma.

1. Hur många år och hur många kilometer är bilen?
Den bästa tiden att köpa en bil är när det har mellan två och fem år, och fortfarande inte har överdriven körsträcka och allmäntillstånd är acceptabelt. så snart som de kilometer, årsgenomsnittet tillhandahålls vanligtvis ett fordon tas mellan 15 tusen och 20 tusen. Med dessa data kan du göra en mer eller mindre justerat score om siffran är för hög eller misstänkt låg idé.
Om du väljer att göra inköp vid en återförsäljare, ska du veta att förutom bilar Det finns andra alternativ:
- preowned bilNästan alltid kommer från flottor leasing, av företag, av uthyrning, etc. dessa företag De ersätter dem med mindre än två år, så de har oftast några kilometer.
- High-end bil: De är lyxigaste och kraftfulla modeller av olika märken. hans ursprung på andrahandsmarknaden är oftast import och inhemska flottor och privatpersoner.
- Kilometer 0:återförsäljaren, av olika skäl, inskrivna dessa fordon innan du tar ut dem till försäljning och din körsträcka är mycket låg.
- verkställande bil: De var används av säljare eller chefer av återförsäljare, eller chefer för alla företag. Vanligtvis har väldigt lite tid och de kan ingå under namnet "preowned" eller "high end".

2. Vilka villkor är du i?
Detta är utan tvekan en av de viktigaste frågor att ställa, eftersom gott skick för ett fordon omfattar många faktorer: Paint och, den däck, driften av mekanik, den elektriska element och interiör, bland annat.
Exteriören är lättare att bedöma, men inte försumma att noggrant granska tillstånd av arket, kontroll inga bucklor inte heller är rostiga; av målning, uppmärksamma inte bara möjliga repor, men Du har flingor, inkvarterade eller om tonen skiljer sig från originalet. När det gäller däck, den slitbana bör inte användas utöver -Ha ha ett djup större än 1,6 mm- och Gum behöver inte lämna nedskärningar eller deformation.
av elektriska element du bör kontrollera att alla lampor fungerar korrekt och ventilation, den luftkonditionering, den avimning, den elektriska fönsterhissar, etc,
Kolla interiör och undersöker tillståndet för klädsel, den plast, den beläggningar... Den ratt, växelspak och koppling är element De kan hjälpa dig att veta att använda som har haft bilen.
När det gäller funktion mekanik, är det viktigt att veta om fordonet Det har vanligtvis hålls i garage eller har "asleep" utomhus. logiskt, tillståndet i bilen kommer inte att vara densamma Om du har fått utstå låga temperaturer och frost Winter och hetta sommar. Men för att vara mer säker på att allt fungerar, rekommenderar vi att om du inte är en expert, acudas med en person som är kunnig inom området att vara ansvarig för att kontrollera allt som rör mekanik.

3. Har du haft en olycka eller uppdelning av betydelse?
ibland En blick på kroppen Bil kan vi säga om det har reparerats till följd av en olycka, men ibland dessa tecken är inte märkbar för blotta ögat, och, speciellt när felet har varit inhemskt ursprung, detta är nästan omöjligt att upptäcka. Därför måste vi Fråga säljaren, -mycket artigt och taktfullt, ja, det är inte moleste- Om bilen har haft några allvarliga problem att vi bör överväga. Naturligtvis finns det möjlighet att ljuga för oss, men senare upptäckte att om det fanns ett större haveri och beslutade att göra anspråk på säljaren kan inte gömma sig bakom inte fråga.

4. Vilken typ av väg gjort?
Vi är intresserade av om förskjutning fordons~~POS=TRUNC vanligt De har varit kort eller lång, om de oftast har gjort på väg eller stad och om fordonet har varit fastnat i trafikstockningar mycket ofta. I korta resor eller staden vi arbeta hårdare motorn och följaktligen kan försämras snabbare. men också lida bromsar, förändring, start och däck, bland annat.

5. Kan jag prova det?
Fråga om du kan prova det och om säljaren är ägare, Låt mig ta honom först; så att du kan få en uppfattning om ledande typ som har Med bil: om motorn kräver en hel del, om du gör ändringar snabbt och om din körning, försöker dölja problem fordons. sedan, Sitt bakom ratten och en liten strålgången för har dina egna känslor.

- Pappersarbete och byråkrati