Så är dragster 10.000 CV: Vi reste till helvetet

Den magiska formeln är CH3NO2. För vilka sov han i kemi Klass: enligt läroboken, är nitrometan, en färglös vätska, med lite intensiv lukt och mycket brandfarligt. Nu kommer det viktiga: nitrometan Du kan detonera. Och det bästa sättet att studera utseende, ljud och känsla som producerar dessa detonationer i praktiken delta i en tävling NHRA Dragster. The National Hot Rod Association är i USA (och på andra håll), den högsta auktoritet i frågor som gäller Dragster.

Såsom i kalla siffror: Bilspel Top Fuel (Extremt långa tunna stavar med främre fällbara cykeldäck och kraftfull 8-cylindriga motorer i V bakom förarsätet) äter spår acceleration i mindre än fyra sekunder. Vid tidpunkten för passerar mållinjen, efter lite mer än 300 meter, dessa raketer 1,1 ton vikt lätt kan hittas 500 km / t. Under start acceleration uppgår till 4G, medan broms når 5g av en fallskärm som tjänar till att sluta. Av säkerhetsskäl har den klassiska avstånd av en fjärdedel mil (402 meter) stoppas flugit sedan 2009 med undantag för de lägre klasserna: Scott Kalitta drabbats av en dödsolycka några månader tidigare.

Bränsle dragsters Överst: ljudet av odjuret

den boot Top Fuel dragster kan man inte jämfört med allt i världen. Så mycket, med lanseringen av en raket från Baikonur Cosmodrome i Kazakstan. Är AC / DC du högljudd? Glöm dem! den 150 dB ljudvågor av dessa dragster De lämnar den legendariska gruppen spillror. Och fyrverkeri faller också kort. Till tre och fyra meter höga lågor når avgasrören böjda uppåt. För nästa Fallas i Valencia skulle jag ta mig definitivt en.

Inom showen, Det känns värmen upp på pallen. Och tillbaka till nitrometan. "Bränsle är nyckeln till makten"Vi Neal Strausbough, förklarar tränare Tony Schumacher. "I praktiken finns det hela trick." den åtta-cylindriga motorer i V, med sina goda åtta liter förskjutning, utbyte mellan 8000 och 10 tusen hk. "Det är svårt att säga exakt," Strausbough försvarar. "Det finns inga bevis för att bankerna klarar krafter i den storleksordningen. Därför uppgifterna är bara ungefärliga. "

varför det ger mer makt till en V8-motorDu behöver mycket mindre syre för att explodera och brännaJag du anpassa sig till en mekanisk nitrometan kan du multiplicera din makt med 2,3pilot Tony Schumachersargesätta rekord3,755 sekunderröka en stor cigarr

Ett par meter till sin vänstra, den mekanisk utrustning "Go Army" arbetar på full effekt eftersom dragster kräver mycket underhåll. Sju mekaniker vänder sina nycklar ackord. Före "Sarge" har tid att ta av brandsäker apa, V8-motorn ca 10 tusen CV praktiskt taget strimlas. "De cylinderhuvuden avlägsnas inom tre minuter; Två minuter senare, är motorn helt exploderade ", säger Neal Strausbough.

Men ingen brådska. Det är ren rutin: något som redan har gjorts tusentals gånger. därför Drottning dragracing i en avslappnad atmosfär. Ibland några av barnen förlorar ännu ett skämt. Teknisk chef och hans assistent inte avslöja. De sitter i lastbilen, diskuterar vidhäftningsvärden av spåret och mediterar på det bästa sättet att programmera kopplingen. den dragster ingen växellåda. "Tricket slirar kopplingen programmerade läget", förklarar Strausbough. Sålunda är det tänkt i detalj hur sex-lamellkoppling med elektronisk styrning och pneumatiska driv är införd. Föraren behöver bara trampa på gaspedalen.

Det är redan en timme till nästa omgång. Mekanik har redan granskat nästan varje element i listan. Båda cylinderhuvuden och vevstake med och huvudlager vevaxel har ändrats, liksom bultar av kompressorn. "De har planerat brottpunkter", förklarar Strausbough. "Med undantag för lager, vi behöver inte nödvändigtvis använda delar i varje recension. Kompressorn, till exempel, har tre tävlingar tills nästa revision, men vi måste övervaka delar till millimeter. "

Även fel Top Fuel-motorer har slutat vårt dagliga bröd, kan de inte undvikas helt och hållet, trots alla ansträngningar. "Nitrometan är mycket explosiv, och kan mycket väl vara så att förbränningen inte kan upprätthållas inuti motorn" säger Strausbough lakoniskt. sedan kompressorhuset avbröts med magnesium och aluminium började tillverkas, insugningskanalen har blivit den svagaste länken i kedjan. till undvika att i händelse av en olycka, deras Splitter splitter blir, motorn V8 kompressor och komma inneslutna i ett omslag av kevlar ingenjörerna kallar "blöja". De topplock är säkrade genom breda axelband.

Det är dags att hämta sina mekaniska verktyg. en Fälls broms fallskärmar i ryggen medan en annan fyller tanken ligger längst fram. Denna infernaliska maskin sväljer din goda 50 liter vid rasen (Dvs, på bara 300 meter). "The Top Fuel är inte särskilt effektiva", säger Strausbough med ett leende. "Nitro brinner mycket långsamt, så långsamt att en del av förbränningen sker strax efter flykten. Till detta måste vara den enorma buller och avgas lågor. "

Det är dags att testa motorn. "The Sarge" visas med en gasmask. Den V8 är påslagen. En skumma moln av avgas, med en fruktansvärd lukt, sprider sig. "Jag har 15 år i branschen för dragsters", säger Strausbough "men inte stinker aldrig vänja." Hans råd: "Det är bäst att hålla andan". Och så kommer nästa race: varje helg hålls upp till åtta.

Den dragster Top Fuel i siffror

- 10 tusen CV: Kraften i en motor Top Fuel

- 534,48 km / t: Högsta hastighet uppmätt

- 304,8 meter: Avstånd i de övre klasserna NHRA

- 3,701 sekunder: Snabbaste tid någonsin uppmätts

- 50 liter: Förbrukning av en V8 dragster race

- 8.193 cm3: Förskjutning av V8 laddad motor. Baserat på Chrysler Hemi V8

- 7,620 mm: Battle of en Top Fuel dragster. mm bredd 1295 är