Appar som varnar för poliskontroller, Legal eller olagligt?

Appar som varnar för poliskontroller, Legal eller olagligt?

Många förare som använder appar som varnar för poliskontroller, som Waze eller social Drive, kunde sluta. den Mossos d'esquadra har utfärdat ett klagomål, såsom rapporteras av Cadena Ser och ovanför den befintliga rättsliga vakuum, har Google uppmanade Spanien för återkalla dessa program från Google Play.

Enligt den katalanska polisen, dessa program förvränga och hindra polisens arbete. Och är att även om det i princip användning fokuserar på hastighetskontroller eller alkoholmätare att säkerhetsstyrkorna som ligger på vägarna, det också kan sträcka sig aktiviteter mot den nationella säkerheten, såsom kontroller mot terrorism.

idag, nämnda ansökningar, Waze eller social Drive finns på Google Play och iTunes och de är fria. Många förare sätter stort värde på deras användbarhet som de fungerar som en GPS-navigator och har många funktioner som sökning av de billigaste bensinstationer, rapporttrafikförhållanden i realtid mm

Vad säger lagen?

Just nu, den gällande förordningen inte hämta det olagligt för en app varnar för poliskontroller. Och tills inrikesministeriet regeln och omfattar lagstiftning som täcker denna teknik, kommer det.

Utöver den rättsliga ramen för de program uppstår också frågan om huruvida Det är ett brott eller inte förare påminde Fartkamera eller styr andra användare via mobiltelefonen, antingen genom att ringa eller messaging typ Vad heter App. Som rapporterats av den europeiska bilindustri Associates (AEA) Det är helt lagligt så länge denna information erhålls från personlig observation. Det vill säga, om jag kör och jag tycker kontroll, inte medföra en synd att berätta en vän eller släkting läge därav. Men Om det är olagligt när den information som erhållits genom olagliga handlingar, som att klicka på en telefon eller hacka in i en databas och offentliggöras.

I fallet med föraren greps förra sommaren i Pontevedra, nyheter som inledningsvis iväg larm eftersom det är allmänt förstått att det fanns begått ett brott genom varning av placeringen av mobilradar använder Vad heter App. Men egentligen vad som hände är att medborgare hade Fick en lista med den framtida platsen för hastighetskontroller, så han missade lagligheten av 'avslöjande av hemligheter'.