Écoche: Återvinn din begagnade bil omvandla elbil

Écoche: Återvinn din begagnade bil omvandla elbil

Varför inte åter en gammal bil med värmemotorn och omvandla den till en elektrisk? Tanken verkar komma från en grupp av "geeks" samlades i ett garage vid kusten amerikanska Stilla havet och kan bli ett lyckat projekt; men i detta fall ett par tusen kilometer söder uppstod i Mexico, var en produkt av sinnet en spansk och det genomförs i Extremadura.

José Mendoza Milara, själ Écoche (Ecoche.org), fann han inspiration om fyra år sedan i ett samtal när möjligheten uppkom återvinna bilar De kommer från USA till Mexiko, ett land som på den tiden undervisade bio-hållbar arkitektur, förse dem med nya motorer. Fördelen var inte bara få ersätta kraftfulla motorer och följaktligen hög förbrukning och utsläpp av föroreningar från mycket renare; men Jag återanvända fordon att strukturellt, de kan även ha ett nytt liv framåt.

Den idé som bygger på cirkulär ekonomi och att de människor som mest direkt kopplade till projektet och räkning i anläggningsområdet med sin Multihabitar projekt, Det är också i dag "leitmotif" en uppstart baserat i Don Benito (Badajoz). Écoche du kommer att se hur din första prototypen kommer att öppna vägen i år av egna medel och med hjälp av organisationer som Junta de Extremadura och Europeiska unionen.

Idag är detta projektet ingår en tvärvetenskaplig grupp av omkring 15 personer och som tillsammans med José Milara, Mario Fernández, som samordnare; och José Manuel Gallardo, tar över utformningen av dessa, är de i vardagen; men även det kommer ut framåt tack vare det arbete också två verkstäder, en Casturera och den andra i Cáceres; eller stödja universitet Extremadura.

Förvandla dina bil som används i elbilÅtervinn din begagnade bilmotorer lift

Syftet med Écoche är att du kan ersätta någon bil värmemotor bensin eller diesel av en elektrisk motor. Naturligtvis är utmaningen även för systemintegration inneboende i dessa bilar som batterier, växelriktare, controllers, etc.

Processing, när den når sin slutliga produktionsskedet, skulle kunna vara runt mellan 5000 och 9000 euro, men Det kan även vara billigare om delar såsom de elektriska motorerna hos en hiss återanvändas. I så fall skulle prisfallet upp till 2.000 euro: Lite mer av vad det innebär att omvandla en bensin bil för att stödja gas som bränsle.

Dessutom kan även snabbspolas bakåt motorer användas i en hög av passion för återvinning, även om själva processen är redan dyrt och skulle inte vara lönsamt.

150 km autonomi är det minsta målet i Écoche för sin konverteringssats att medan de kunde varierar i omfattning och potentiell enligt användarnas behov, alltid de har den gemensamma nämnaren för enkel integration.

Faktum är att idén om detta uppstart Extremena inte stanna i design och utveckling av flera installation kit kan anpassas till de mest skilda fordon, men den passerar genom bildandet av oberoende mekaniska kapabel att utföra extraktionen motor, avgas tank, etc. och utbyte. Denna uppgift skulle utföras inte i en anläggning centraliserad produktion, men lokala verkstäder, nära det område där rörliga potentiella kunder, så att foten skulle också ges till att skapa ett nätverk för support och underhåll av fordon omvandlas.

Förvandla dina bil som används i elbilFör närvarande Écoche arbetar med två prototyper De representerar den typ av fordon som arbetar i framtiden: en pick-up, för sin lantliga kallelse och stödjer en relativt enkel justering av elektriska element; och en lätt industri, en typ av fordon företag som ofta används i stadsområden.

Den första återvinnings bilen, om

Den första, en Tata Telcosport , är den mest utvecklade och snart, cirkuleras av en elektrisk motor av 37 kW (50 hk), men motsvarande en halv cylinder diesel vridmoment. Processen inleddes med att avlägsna alla aspekter som rör förbränningsmotorn, sedan göra en 3D-design av det som legat till grund för systemintegration. Motorn drivs med ett batteripaket beläget i det här fallet, i lastSyftet med denna plats är lätta maximal extraktion och i ett par minuter, fortsätt till ersätts av en annan laddas. Denna process kan tillåta en gång utarmat energi och slutligen väljer denna lösning, har en snabbare och med än någon laddning genom att ansluta till den elektriska återställning. Ett israeliskt företag, Better Place, utformat ett litet nätverk av verkstäder både i hemlandet som Danmark med idén om att en sådan ultra ersättning el till elektrisk Renault och Nissan sortimentet.

Leaf just den senare är den modell i form av batterier och som här, bilarna produktion Écoche polymeren skulle litium, med en kapacitet på 23 kW. För närvarande de tillhandahålls av Madrid företaget Albufera Energy Storage. Laddare bärs av Solarier Renewable Energy, beläget i Caceres; kontroll är i samtal med SITEC; medan en teknisk bas universitet av Extemadura, en spin-off, börjar göra investerare kan hamna i begagnade bilar som transformerats med Écoche, även om detta innebär sin egen utveckling.

Batterierna har inte bara till uppgift att leverera el till motorn, men i ett landsbygdsområde, skulle användas för att möta behöver pumputrustning, armaturer, etc.

Återvunnet bil med en motor per hjul

Renault Kangoo anpassning, till skillnad från pick-up, som används inte en enda motor, men tvåEn i varje framhjul. I den experimentella fasen där projektet är totalt 14 kW (19 hk), men det är avsikten att, i ansiktet av produktionen uppnås mellan 20 och 40 kW (27 och 55 hk).

Écoche valde Kangoo för deras relativa popularitet. Så du kan ha en basmodell tillåter godkännande av omvandlingen för alla dessa monterade enheter Renault mellan 2006 och 2010. Eftersom de överväger att utöka projektet till annan industri med en betydande närvaro på spotmarknaden, som Citroën Berlingo.

I framtiden är avsedd de Beställningar användare, och så långt som möjligt, med grupper som gör det billigare och med transformationer. Écoche har rampljuset sedan bortom inom industriell i personbilar (den nuvarande utvecklingen genom gemensamma modulära plattformar effektivisera mycket skräddarsy ett kit till flera modeller) och även elektrifierande classic Populär som Seat 600, Renault R4 eller Citroen 2CV, en formel som inte är ovanligt i andra länder. I själva verket är omvandlingen av termisk elbil redan finns från Kanada till latinamerikanska länder genom USA och Centraleuropa.

Före detta projekt start Extremena har funnits andra omvandling av begagnade fordon såsom XXI Hidronew Jofemar Navarre, som specialiserar sig på produktion av kontorsmaskiner vending.

För närvarande Écoche Det syftar till att klargöra Institute for Energy Saving ändras om deras fordon skulle kunna dra nytta av stöd för inköp som nu har nya bilar.

Det som började i en avslappnad konversation och ursprungligen tänkt omvandlingen av den kommunala flotta av staden Castuera (Badajoz), Det kan bli en perfekt exempel på hållbar utveckling kombinationen innebär att återanvända resurser och genomföra mer miljövänliga motorer, medan ett nätverk av butiker i närheten som inte bara ställa in lokal sysselsättning skapas, men också tillåter reducering läggas till omvandlingsprocessen utsläpp. Écoche uppstår även sprida öppen, öppen för alla, för ombyggnad och underhåll av dessa bilar manual.

Nyckeln kommer att vara längre än ett framgångsrikt genomförande av elektriska system, resultaten av kampanjen micropatronage eller crowdfunding som kommer att lanseras i Écoche mars och som mål öka investeringarna nästan 70.000 euro som bolaget tog sina första steg. Förväntas få finansiering, kunde vi snart höra bilar med elektriska hjärtan och utvecklas uteslutande i Spanien.

Du kan också vara intresserad

- elbilar: fördelar och nackdelar

- Framtida bilar kommer att köras med återvunna däck