Mazda RX-8 second hand: från 6.000 euro mindre!

Vad är priset på en Mazda RX-8 tillfälle?Vad är priset på en Mazda RX-8 tillfälle?Vad är priset på en Mazda RX-8 tillfälle?Vad är priset på en Mazda RX-8 tillfälle?

den RX-8 Mazda är en sports långt mindre original. det har fyrsitsiga och en bakre dörrar som öppnas i motsatt riktning till marsch, utan att glömma att det är animerad av en säregen två-rotor Wankelmotor och 231 hk.

År 2003 började han tillverkningen av den ursprungliga Mazda RX-8, en sport som överraskade alla genom sin original design, den fyrsitsiga Han erbjuder dess inre och framför allt genom att tillhandahålla bakdörrar är De öppnar i motsatt riktning till det normala, vad han tvungen att göra utan den centrala pelaren.

den Mazda RX-8 Det var därför en sport ganska praktiskt och användbart tack vare baksäten pretty beboe och en bagageutrymme vilket det var ovanligt bred för denna typ av bil.

Mazda RX-8 användesden Wankelmotor den Mazda RX-8 också det uppmärksammade, men det var ingalunda en nyhet bland idrotts japanska märket, vilket producerar bilar med denna teknik sedan 1968. Mazda RX-8 byte av RX-7, men till skillnad från den senare, den roterande motorn hade ingen kompressor.

den Mazda RX-8 ridning två turbiner av 654 cm3 och det erbjuds i versioner av 191 och 231 hk, den senare är den enda som nådde den spanska marknaden. För växellådor erbjuds en sexväxlad manuell eller automatisk fyra, Det är den första som stod de flesta av de enheter som kom till vårt land. Så småningom också det verkade en automatisk växellåda med sex växlar och kammar på ratten. Serial ridning begränsad slirdifferential limited slip också och ESP elektronisk dragkraft kontroll både frånkopplingsbar.

den Mazda RX-8 De såldes drygt 192.000 enheter över hela världen. I vårt land, endast 1000 och efter 2009 där han lyckades placera endast 25 bilar, produktion upphörde nästan två år före utgången av produktionen. Den alltmer restriktiva utsläppsnormer och i synnerhet Euro 5 tecknat sin dödsdom, som Wankelmotor var oförmögen att uppfylla. Men, och som redan aviserats, Mazda inte kasta handduken och fortsätter att arbeta i framtiden Wankel-motor som kunde se ljuset på medellång sikt.

Det bör noteras att Wankelmotor erbjudanden många fördelar med avseende på Otto cykeln. Det är mycket mer kompakt och lätt, särdrag färre rörliga delar, hans drift är mycket jämn och balanserad, det gör rotationssystem mycket högre och i teorin är det mycket mer tillförlitlig och lätt att underhålla. Tvärtom, den har en högre bränsleförbrukning och tillbringar tillräckligt med olja.

Mazda RX8 är en sport klassisk mekanisk konfiguration rapporterar många tillfredsställelse till föraren. Det är mycket lätt, drygt 1.300 kg och tack vare en uppgörelse som omkring 50% kommer tåg erbjuder en mycket gott uppförande och mycket progressiv gränsen. Motorn är inte speciellt känd för vridmomentsiffror som erbjuds, men den lätthet med vilken hög avkastning för att arbeta; tänd snittet är beläget vid 9300 varv per minut.

Mazda RX-8 användesMazda RX-8 priser på andrahandsmarknaden

Mazda RX-8 är en bil som kan hittas mycket konkurrenskraftiga priser på andrahandsmarknaden. För mindre än € 6000 kan köpa en RX-8 i uppenbar gott skick, medan den senaste produktions bilar och färre kilometer plågar € 15.000 RUB. där massor att välja mellan och nyfiket det slående att de flesta av enheterna som erbjuds har inte alltför många kilometer väg. Det bör noteras att detta är ett infall, en andra eller tredje bil i de flesta fall har sina ägare noggrant bevaras.

den Mazda RX-8 detta är mycket pålitlig och inte alltför dyrt att underhålla. Det bör noteras dock att bränsleförbrukningen något hög och det gör oljan, som inte bör skrämma dig, eftersom det är inneboende i dessa motorer. De viktigaste felen är just inte övervaka oljeförbrukningen, vilket kan orsaka allvarliga skador. Om motorn är skadad på grund av bristande smörjning eller överdriven körsträcka, är det bäst att ersätta den med en ny, drift på cirka 6000 € vid den officiella återförsäljare.

Du kan också vara intresserad

- Att testa den förnyade Mazda 6

- Mazda MX-5 RF, kan du redan köpa de mest exklusiva Miata

- Mazda RX-9: Ny sportbil med rotationsmotorn 2020?