Easytronic, manuell växellåda och automatisk

Easytronic, manuell växellåda och automatisk

I manuellt läge, den kopplingsboxen och kopplas ur av föraren (ingen kopplingspedal), i dess automatläge, utför systemet också påskynda förändringar. I den senare formen du nått producera en 0,1 liters spara bränsle jämfört med samma modell med en konventionell växellåda.

Det Easytronic-systemet har utvecklats med LuK och Bosch; ett samarbete som har lett till den första sändningen av sitt slag i vilket kopplingen är i ingrepp och växelspaken utförs av tre elektriska motorer. Resultatet är en skiftbyte blixtsnabbt avbryter kraftflödet bara för en kort tid och behöver bara 300 millisekunder i genomsnitt att slutföra med möjlighet att hoppa över hastigheter som behövs.

Det innovativa systemet bidrar också sitt för att främja säkerheten, minska med olika hastigheter Easytronic, om nödvändigt, när gaspedalen är helt nedtryckt. Dessutom tillhandahåller det automatiska kopplingsstöd till ABS: rutan kommer till inkoppling och urkoppling överföring av drivframhjulen sker. Med denna åtgärd, kan det tillgängliga däckgreppet uteslutande användas för optimal retardation och bibehålla riktningsstabilitet.

Priset för detta nya system kommer att vara något lägre än en konventionell automat förändringar fyrväxlad.