Peugeot 3008 vs Ateca Seat: Dueling mode SUV

Peugeot 3008 och inför Ateca SeatPeugeot 3008 och inför Ateca SeatPeugeot 3008 och inför Ateca SeatPeugeot 3008 och inför Ateca Seat

den andra generationen 3008 Peugeot håller bara förnamnet. För att ändra ändrats till begreppet fordon. Ändå tillhör segmentet "C", men det råkar vara en slags korsning mellan en minibuss och crossover SUV klar. till sittplats, Den Ateca är din första SUV, efter skygga plundringståg in i crossover-segmentet med Seat Altea Freetrack eller mer nyligen med Seat Leon ST X-Perience. den New Peugeot 3008 antar EMP-2-plattform grupp PSA, närvarande i bilar så olika som en Peugeot 308 och en Citroen SpaceTourer / Peugeot medlems. den Ateca Seat, under tiden, använder MQB-plattform Volkswagen Group tvärställda motorer det ger också stor flexibilitet. Vi ser det i Seat Leon, men också deras kusiner Volkswagen Tiguan och Skoda Kodiaq. Och mellan dessa två SUV tvillingar är Ateca de mest kompakta dimensioner. med en längd av kroppen 4,36 m. den 3008 är 11 cm längre, håller samma bredd 1.84 m och 2 cm upp jord upp till 1,62 m. Interiören är rymligare, liksom dess bålen, som enligt officiella siffror kuber 520 liter mot 510 motståndare. Ändå Ateca Seat Han tar stor fördel av dess inre utrymme, med en mycket mindre skillnad än vad vi tror på förhand längd separerande eller mindre än 5 cm uppvisar strid.

Testa bästa SUVEftersom det är nästan tvingas mellan de senaste skapelser av varje märke, vikt Slaget blir mycket relevant. den Peugeot 3008lägre på skalan 100 kg jämfört med dess föregångare, medan MQB-plattformen Volkswagen gör också att Ateca vara ljus. den skillnad mellan varandra är ovärderligt i deras grundläggande versioner, med 10 kg till förmån för den franska modellen med sina 1,365 kg.

Ateca SeatPeugeot 3008 och Ateca Seat med Diesel och bensin

Bra, även om något mer kompletta mekanik både utbudet i Peugeot 3008, med fem alternativ diesel mot fyra av Ateca. Erbjudandet börjar med en 1,6 BlueHDI av 100 hk, fortsätter 1,6 BlueHDI av 120 hk, som finner sin motsvarighet i 1,6 TDI av 115 hk Ateca Seat, och kulminerar med 2,0 BlueHDI, med 150 eller 180 hk, Ateca plats i ansiktet 2,0 TDI av 150 och 190 hk. Bensin försörjningen i Peugeot 3008 är mer målsättning med fantastiska tricilíndrico 1,2 PURETECH av 130 hk och 1,6 THP av 165 hk. Samtidigt för tillfället Ateca Seat överensstämmer med också utmärkt tricilíndrico 1,0 TSI av 115 hk och 1,4 TSI av 150. alla med manuell växellåda och alternativ, en 6-växlad automatisk momentomvandlare tillhandahålls av Aisin, tillgängligt över hela sortimentet utom 100 hk BlueHDI för Peugeot 3008. För Seat Ateca den berömda DSG dubbla kopplingar drivs, 7 hastigheter i 1,4 TSI och 6 hastigheter för 2,0 TDI.

den Ateca Seat Det låter dig välja mellan versioner fram- eller den total 4Motion genom en Haldex lamellkoppling systemet femte generationen för 1,4 TSI och båda TDI 2,0. i Peugeot endast överföring av kraft är påtänkt att framhjulen, men för de mer äventyr som vill undersöka möjligheterna att off-road bil erbjuds i alternativ grepp Kontroll. Ett elektroniskt traktionssystemet genom ett kommando optimerar inuti svaret av drivregleringen och stabilitet med fem användningssätt (sand, brutna områden, snö, normala och elektroniska hjälpmedel inaktiverad) och kompletteras med kontroll nedfarter och M + S däcket.

Peugeot 3008Klassicism eller vanguardismo

Inredningen i båda utmanare sticker ut som en god kvalitet på finish och finjusteringar, med en tydlig förbättring i modellen av lejonet. Medan Ateca har en mer traditionell design, det inre av Peugeot 3008 bet av avantgarde, med hans varumärke i-cockpit bildad av ett hjul av mycket liten diameter, nu tillplattad i toppen, och instrumentering med en konfigurerbar skärm 12.3 " du ser ovanför. för multimediasystem använder en pekskärm på instrumentbrädan 8 "Car Play-kompatibla med Apple, Android Auto Mirror Link, Liksom i Ateca Seat, möjliggör välja från en skärm 5 och en annan 8 " i båda fallen att gå bättre integrerat inbäddade i instrumentbrädan.

Möjligheten att ha ett antal elektroniska hjälpmedel körning är vanligt. med adaptiv farthållare med stop-startfunktion i versioner med automatisk växellåda, detektor fordon i blinda, av meddelande av oavsiktligt filbyte, automatisk växling mellan halvljus och helljus, assistent av parkering automatisk, kamera visionär 360 och LED-strålkastare bland många andra saker. Inom några dagar kommer vi att lägga fram rigorösa tester av vårt tekniska center.