Möt den nationella lagstiftningen på husbilar och husvagnar

Möt den nationella lagstiftningen på husbilar och husvagnar

reser i husbil eller husvagn Det är en möjlighet att njuta av fritid som alltmer vinner fler anhängare i vårt land. Om du är ny till denna praxis, bör du känna till några juridiska frågor som kommer att fungera som ett argument för att kringgå böter och undvika onödiga diskussioner med andra trafikanter.

¿Camping eller parkering? Den springande punkten

Vi upprepar en intressant post-artikeln Furgoteta publiceras i bloggen som specialiserat sig i världen husvagnar, husbilar och skåpbilar. På denna hemsida, är tyngdpunkten främst på distinktion mellan camping och parkering. I de flesta fall, kommunala tjänstemän vet om reglerna och framför allt om fordonet är parkerat eller läger.

husvagnOm bilen är parkerad, du måste följa nationella bestämmelser om trafiken. Din husvagn eller husbil kan och får äta eller sova i bilen, eftersom dess inre är privat och kan göra vad du vill i den. också kan sätta lagerbockar som ett mått på säkerhet Om fordonet är parkerat på en sluttning med en vinkel eller (eftersom det är en säkerhetselement rekommenderas). Du kan alternativt stödja en ratt på trottoaren. I fordon över 3500 kg m.m.a. (Totalvikt) Om lutningen är känslig, är skodon krävs. Du kan inte använda stenar eller andra element. Dessutom kan du också höja taket eller öppna takfönsters, förutsatt att inte överstiger omkretsen av fordonet.

Din husvagn / husbil överväga camping (och därför dåligt parkerade) Om du får en eller flera platser ut ur fordonet, sprider du markiser och andra element som skjuter ut utanför omkretsen av fordonet, du sätter ben eller stabilisatorer nivåer har hällt någon typ av vätska eller vätska utanför fordonet och utföra en irriterande ljud som kan skada resten av de människor som bor runt (mycket hög musik, belysning av en elgenerator, etc.).

husvagnsålunda, Om din bil är korrekt parkerat, bör du inte frukta något. Men om du utför någon aktivitet anses camping, måste du hitta en kvalificerad för camping (campingplatser, rastplatser avsedda för det, etc.) plats.

juridiska dokument som du måste ha till hands

Sedan satte vi några länkar med vissa lagtexter reglerar korrekt användning av RV / RV. Vi rekommenderar att du skriver ut till showen som ett argument om du har några frågor angående en kommunal trafik officer eller en enkel vandrare. Kom ihåg att parken eller camping, den springande punkten.

- Instruktionen 08 / V-74 DGT

- Motorcaravanning, enligt inrikesministeriet

- DGT brev som förklarar att instruktionen är obligatorisk

Källa: Furgoteta