Smart Forfour ED: Vi testet Smart fire-seters elektrisk og …

Smart Forfour drive den forventede EDSmart Forfour drive den forventede EDSmart Forfour drive den forventede EDSmart Forfour drive den forventede ED

Etter tre generasjoner av elektrisk Smart -a ofte begrenset til markedene svært concretos- fjerde generasjon av elektrisk Smart Forfour debut i kroppen. Tilbud, som navnet antyder, fire-seters, takket være en langstrakt plattform av en Fortwo, to ekstra seter. Baksiden av Smart Forfour kan adoptere to konfigurasjoner, den mest praktiske av hvilke tilbud fortau reversible, slik som kan tjene som lasterampa for å utvide stammen.

Baksetene Elektrisk Smart Forfour er mer komfortable enn de kan virke

Til tross for sin korte estetiske, Baksetene gir bedre komfort enn du kanskje tror, Selv om den lille størrelsen på Smart Forfour (3,5 meter i lengde), Kan du ikke forvente komforten til en sedan, hvis bare for stillingen. Fronten melke la nok fotbrønnen av de bakre beboerne bortsett fra at batteriene er lave de hevder del av rommet. I alle fall ikke noe dramatisk mindre sammenlignet med flotte forsetene: de er svært godt vedlikeholdt, er identisk med Smart Fortwo og ikke føler overfylt. Presentasjonen og kvaliteten på materialer er bedre enn du kan forvente for en bybil. Det er sant at en ting er stark dimensjonene Smart og Daimler ønsker å overse andre aspekter av rigor, til tross for uforbeholden presentasjonen.

Smart Forfour er en god elektrisk rodador

Mens Smart Fortwo ED som kunne drive samme dag som vi trodde hadde prøvd å blidgjøre sine reaksjoner i Smart Forfour ED det synes å ha ikke ønsket å miste den velkjente agility Smart.

Vi har gjennomført de to formatene Smart elbil

Utnytter sin naturlige stabilitet hvis du går veien, som gjør det veldig bra, takket være meget rimelige akselerasjoner. Den maksimale hastighet er begrenset til 130 km / t for å unngå å tappe de tre moduler av dets litiumbatteri i et par kilometer, men opp til 100 km / t gassrespons er svært verdig, spesielt øyeblikk. Alt som omringet i et rolig miljø, som ikke stå eller rullende eller aerodynamikk, og selvfølgelig den elektriske motoren. Det føles innsats i å få akselerasjon ved lave hastigheter ikke skingrende lyden av elektronisk ansvaret for hørt "undulate" den likestrøm fra batteriet. Andre lyder, som gevinster hastighet, er ansvarlig for maske det og ta oss innpakket i en bemerkelsesverdig stillhet. I teorien, til det nyte dette for 155 kilometer erklære selvstendighet. fem kilometer autonomi fra Smart Fortwo, den to-seters kompakt legeme som er 115 kilo lettere tapt. den elektrisk motor er identisk med den som inkorporerer Fortwo ED 60 kilowatt, tilsvarende 81 hester, men med en mer umiddelbar respons enn det som ville få en konvensjonell forbrenningsmotor.

En bremsefølelse stadig "naturlig" hver generasjon av elektrisitet som gjør en lys styring, som ikke tilbyr mye informasjon, men mer enn nok til å gjøre innhugg på veien, pluss en god kvalitet filter unntatt store jettegryter, de får en God skyting, mye bedre enn tidligere generasjoner av Smart. Muligheten for en rik utstyr (det er tre utstyrsnivåer, lidenskap, prime og proxy), multimedia visning sentrum snev av god størrelse (7 inches) og klar grafikk eller instrumentpanelet med en multifunksjons fargeskjerm, satt et miljø luksuriøse urbanite. Prisen vil ikke bli kjent før i mars 10 i Spania, men vil være rundt 23 000 euro før noen form for hjelp til å søke elektriske biler. tilbyr tre forskjellige utstyrsnivåer som finnes, er lidenskap, prime og proxy da også avduket.

Du kan også være interessert

Nissan satse på utvidet rekkevidde elektrisk

Kina ønsker å revolusjonere de billige elbiler