Bensin vs Diesel: Vad tycker du förorenar förare?

Bensin vs Diesel: Vad tycker du förorenar förare?

Acierto.com enligt en studie, vet inte 42 procent av spanjorerna som Dieselmotorer förorenar mer den bensindrivna, eftersom de genererar kvävedioxid och partiklar, höjer halterna av luftföroreningar.

Enligt Carlos Brüggemann, cofounder av försäkring komparator ", även om båda motorerna avger koldioxid, den Diesel också generera kvävedioxid och partiklar i suspension i förbränningsprocessen som orsakar luftföroreningsnivåerna stiga". Men Brüggemann syftar också till att motorer De har utvecklats mycket de senaste åren och tillverkare har optimerade sina konstruktioner och ingår filter bli "mer sofistikerad" för att minimera utsläpp och anpassa sig till de nya europeiska reglerna.

Å andra sidan, Acierto.com Studien visar också att två av fem spanska skulle de inte vara villiga att betala mer för en grönare fordon och till och med upp till 40 procent av förare Det har inte höjts för att köpa en elbil.

På frågan varför själv köpa en vänlig fordonsmiljö, majoriteten, 60 procent, skulle av ekologiska skäl, 22 procent eftersom han tror att de är billigare, 7 procent för att du gillar en viss modell och 11 procent av andra frågor.

Du kan också vara intresserad

Diesel- och bensinbilar: städer och länder som redan har aviserats förbud

Paris kommer att förbjuda bilar till 2024 diesel och bensin 2030

New Diesel är inte mindre förorenande än bensin