De Mega 60 ton och kan cirkulera Spanien

De Mega 60 ton och kan cirkulera Spanien

den Megatrailer (megacamiones) upp 60 ton och 25,25 meter De är bland de många åtgärder som regeringen godkänt planen för säker och hållbar rörlighet. Från och med nu, efter offentliggörandet i den officiella tidningen av ändringen av de allmänna föreskrifter för fordon, dessa uppsättningar kan cirkulera i Spanien med vissa begränsningar.

den Ministerrådet förra November 20 beslutat att "samarbeta för att förbättra landtransport logistik" och reglera användningen av Mega, eftersom regeringens åsikt med denna typ av konfiguration du får en " lägre kostnader mellan 15 och 50 procent. "

Den nya förordningen anges att megacamiones kommer att kräva ett särskilt tillstånd utfärdat av generaldirektoratet för trafik eller trafik Avdelningar Katalonien och Baskien.

de megacamiones, som logistikoperatörer, De skulle kunna ge besparingar på cirka 700 miljoner euro, men får endast resa på motorvägar och i fallet att de kräver resa på konventionella vägar som ett resultat av start eller destinations, rutten kommer aldrig att bli större än 50 kilometer.

De megacamiones vara ett särskilt tillstånd cirkulation för att beviljas endast om den totala längden överstiger 150 kilometer. Dess maximala tillåtna hastighet är 90 km / t på motorvägar och 80 km / t på andra vägar.

Megacamiones väl markerade

den megacamiones eller megatrailer, obligatoriskt innefatta ett system varningssignalering för andra användare, i synnerhet ljussignaler eller roterande på alla sidor och lång fordonssignal på rygg med "XL" nomenklatur.

Dutch Megacamión

mot megacamiones

Även megacamiones har nu godkännas av riksväg transportkommittén (CNTC), många små transportföretag De har uttryckt räknare dess legalisering, sammanfaller i sitt motstånd med organisationer som fest Equo eller union UGT.

För facket denna åtgärd svarar på "ränta visade att åtta år sedan de olika lobbygrupper arbetsgivare De representerar stora fraktbolag i Spanien". För UGT de inte har beaktats orografiska skillnader mellan Spanien och de länder där de är verksamma denna typ av enhet. Dessutom förbundet sätta in tvekan som ökade med 50 procent lastkapacitet kommer att leda till en väsentlig minskning i parken transportfordon.