Drive-ins i Spanien: var de är och hur de är

Drive-ins i Spanien: var de är och hur de är

Under 1950- och 1960-talet, drive-ins blev mycket populär i USA. Den 'raden av krymplingar' teatrarna var känd som 'Lovers Lane', favoriten par. Då sade den populära ryktesspridning att många amerikaner hade tänkts på dessa platser. nu, kör-ins vår nostalgiska minnet igen med nyheten om projektet drive-in bio som planerar att öppna i Madrid September.

i Spanien, den kör-ins De aldrig har alltid varit en alternativ Real konventionell bio, Ja, tekniskt uppdateras för att konkurrera. Sju drive-ins i drift, fyra på norr och tre i den Valencia. Vi granskar dem alla, så ta din bil, engomínate frisyr i den renaste Grease, ställa in radion och reser med oss. Vad årgång är på modet.

Drive In, den första moderna autocine

den första drive-in teater öppnades i Spanien 1979 hand en film tekniker som specialiserat sig på att filma född i Alicante staden Denia. The Drive In har ett drömläge, 200 meter från havet, och skryter med att ha den största skärmen i Sydeuropa i high definition digital projektion, på 200 kvadratmeter (för tillfället).

deras Priserna är likartade med avseende på konventionell film (6 euro per person och 3 per bil) har även åskådare dag (onsdag 5 euro per person och fri bil) och en Golfa session (5 euro per person och fri bil), som är den sista sessionen så helger och helgdagar. Vad fördel? Programmering är dubbelt.

var: Hamnar Calle 12, Denia (Alicante).

Autocine söder på vintern och på sommaren

10 kilometer från Alicante El Sur öppnar den andra drive-in teater i 1980 i staden Mutxamel (Alicante). Har din trumfkort? Öppet varje helg av året (från oktober till april stängt på vardagar utom helgdagar), även på regniga dagar, där inget annat val än att driva torkarna. Men de känner igen har bättre placering på sommaren än på vintern. Ah! och husdjur välkomna, förutsatt att de respekterar sina grannars platser ".

var: Cerezo Street, Mutxamel (Alicante).

Autocine Star (El Saler), billigare par

Den Autocine Star, som ligger i El Saler, bredvid Playa de Pinedo (Valencia), har det funnits sedan 1981. På sommaren närheten till havet, gör honom till en mycket attraktiv plan för turister som besöker staden. Dess funktion är densamma som i resten: två filmer till priset av en. Men här är det billigare med ungdomskort, om du är ett par eller om du tar bilen full.

var: Calle del Riu, 407, väg-Saler Pinedo (Valencia).

Autocine Gijon, även för dåligt väder

Mer än tio år senare, 1993, öppnar det Autocine Gijón i Asturien, i ett ögonblick tänkt med avsikt att vistas öppen endast under somrarna. Men framgången var sådan att han bestämde sig för att öppna hela året (utom julafton, nyårsafton och natten av bränderna, stora dag Gijon). Ligger på en tomt på 10.000 kvadratmeter, De tar entré till tio euro per bil, oberoende av personer som befinner sig i det. Du kan också se filmen från sin terrass, från fem euro per person, eftersom du inte behöver bilen för att njuta av filmer (du kan komma dit med buss eller motorcykel).

Ägaren, Elena Navas, som är i allt, förutse dåligt väder som brukar göra för norr, Det erbjuds gratis ark enheter med sugkoppar för att placera täcka vindrutan av regn.

var: Junipers Road 91, Gijón (Asturias).

Autocine Cantabria, litet utrymme ... och pris

Den Autocine Cantabria öppnar listan över drive-ins öppnade under de senaste två åren. Det har varit i drift sedan 2014 i Torrelavega och är mer bekant som det har kapacitet för 100 fordon och skärmen är 16 kvadratmeter. Men priset justeras till dess dimensioner: fem euro per person och en euro per bil en dag viewer 3.90 per person utan laddning bilen. De har också anti-regn visir för fordon.

var: Sierrapando grannskap, Torrelavega (Cantabria).

Autocine Getxo, den största skärmen på Biscay

Bilbao Beach är den plats som valts av Autocine Getxo, öppnades 2015. De skryter med att ha den största skärmen runt Biscayabukten och att projicera både premiärer och klassiker livstid. Också befinner sig i norr, anti-regn visir är ordningen för dagen och ladda tio euro per bil.

var: Estarada Ibarrangoa 2 Getxo (Biscay).

Autocine Ribadesella, den sista att anlända

Det är den senaste att se ljuset, sedan den öppnades i mars i år i ett strategiskt läge, framför Camping Playa såser. Autocine i Ribadesella också få betalt per bil, 10 euro. Om de går på cykel eller till fots, är priset 5 euro. Men du måste gå redo eftersom Den har bara en funktion vid 22.30. Väl inne i drive-in teater du kan hitta många äta alternativ, kan du konsumerar mat i din egen bil eller om du föredrar också sitter vid borden täckta eller utomhus.

var: Carretera San Pedro s / n, Ribadesella (Asturias).

Öppnar snart, Autocine Madrid, den mest eleganta

Jag hoppas som regn i maj som den mest eleganta av alla och säljs som en kulturella utrymme på över 25.000 m2. Den Autocine Madrid kommer att innehålla en storbildsskärm på 250 m2 och digital projektion konst. Den kapacitet för 350 bilar planeras att placeras på platser aktiverade framför skärmen, men också kommer att innehålla olika områden chill out, njuta av en drink medan prognosen. Den traditionella bar popcorn, är godis och claientes valpar ersatts av moderna livsmedel lastbilar som betjänar alla typer av livsmedel.

var: C / Antonio de Cabezon, Chamartin, Madrid.

Bilen, absoluta huvudpersonen

Bilen är den stora huvudpersonen i drive-ins. Inte bara fungerar som en plats för att titta på filmer, men vi har möjlighet att ljudet når oss genom vår radio (även om det finns ett surroundsystem). Detta kräver manuellt ställa in ratten till vår kännedom.

Sällan det händer, men ibland om batteriet laddas ur produceras genom att använda en kraftfull dator utan bilen igång, drive-ins har oftast professionella att börja.

Du kan också vara intresserad

Transformers jätte skulpturer gjorda av skrotbilar (video)

Ferrari Land och vertikala accelerator 112 meter (video)

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis