Hur köpa och sälja en begagnad bil för att betala skatt?

Hur köpa och sälja en begagnad bil för att betala skatt?

Även försäljningen av begagnade bilar i Spanien har drabbats av en nedgång på 9,7 procent hittills i år, enligt den nationella fordons Dealers Association (Ancove), de siffror som stänger det första kvartalet verksamhet 403,140 , de är inte försumbar. Men många inblandade, särskilt när det gäller transaktioner mellan individer, ovetande om att dessa rörelser bör återspeglas när Obeskattade, både köp och försäljning av.

Hur måste betala skatt säljaren av en bil

Om du sålt din bil du måste betala skatt på inkomstskatten (inkomstskatt) som vinster huvudstad du tjänar. I praktiken är försäljningen av ett fordon alltid mindre än det pris som ursprungligen förvärvas, som en ny bil försvagas från det ögonblick den lämnar återförsäljare. Men det finns undantag, till exempel när det gäller exklusiva fordon eller samling, där om du kan tjäna pengar med den ekonomiska transaktionen. I dessa fall fått förmånen Det måste räknas som inkomst av kapital i 'inkomster från sparande'.

Men om du säljer till ett lägre pris, vilket vanligtvis sker i de flesta fall behöver du inte betala någon skatt för pengar tjänade. Du kan också tilldela kapitalförlust som deprecieringen av bilen i ert uttalande, eftersom hacienda förstår inte att nedgången i värdet av ett fordon över tiden är en realisationsförlust som beror att överväga.

Hur du ska betala skatt köparen av en bil

På den motsatta sidan, om du är en köpare av en begagnad bil Du har en skyldighet att reglera eller möta Transfer Tax och stämpelskatt (ITP och ADJ). Den totala betalas bestäms av en skala med hänsyn till den högsta bland de bestämmelser rörande försäljning av fordonet eller fastställts av Näringsdepartementet genom en serie av officiella tabeller som publiceras varje år. Dessutom håller skattesats som råder i varje region inköp för denna försäljning beaktas.

Du kan också vara intresserad

10 bilar second hand intressant och bra pris

Caen försäljning av begagnade bilar 9,8 procent

Allmänna val. MEDBORGARNA: Plan Pive även för begagnade bilar

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis