IDS Nissan Concept: elbilen kör ensam

IDS Nissan Concept: kör ensam och inte förorenarIDS Nissan Concept: kör ensam och inte förorenarIDS Nissan Concept: kör ensam och inte förorenarIDS Nissan Concept: kör ensam och inte förorenar

Tokyo Motor Show 2015den IDS Nissan Concept Det är en av de prototyper Höjdpunkter i 2015 års upplaga av Tokyo Motor Show. Med detta koncept, visar det japanska företaget sina senaste framstegen inom två områden: framdrivnings hundra procent elbilar och autonom körning.

den IDS Nissan Concept Det är den nya exponent av den nya tekniken japanska företaget kallas Nissan Intelligent Driving. I den Nissan omfattar alla tekniska lösningar som har lotsade sina framtida bilar. enligt VD för Renault-Nissan, Carlos Ghosn, "teknik Nissan Intelligent Driving förbättrar funktionerna i föraren att se, tänka och reagera och kompensera för mänskliga fel som orsakar 90% av olyckor. Resultatet är att den tid de tillbringar förare och passagerare i bilen kommer att bli säkrare, renare, effektivare och roligare. "

prototypen Nissan bilkörning ensam IDS Concept kommer att ändra begreppet körning, och kommer att försöka imitera den körstil och preferenser Användaren även när föraren väljer Lotsade automatisk eller lotsas Drive. Om föraren vill verkligen vara en del av körupplevelsen, kan du välja läget manuell Drive, där den har helt kontroll. Eftersom detta händer hela nätverket av sensorer och kameror De ska se till att säkerhet, eftersom i händelse av överhängande fara hjälpa föraren att köra säkraste manöver vid denna tidpunkt.

IDS Nissan Conceptden IDS Nissan Design Concept är en annan attraktion punkter denna prototyp. Den är konfigurerad som en bil aspekt sports och kompakt 5-dörrkroppen med en kapacitet i sin insida för fyra personer. Genom att välja läget piloted Drive, tillgängligt utrymme inuti ökar när ratten dras in i mitten av instrumentbrädan och en stor platt skärm. Vid den tiden Nissan Concept kör ensam IDS och möter röstkommandon och gester föraren. Under tiden kan de fyra platser sväng svagt på sig att underlätta ansikte mot ansikte samtal mellan människor som befinner sig i kupén. Å andra sidan, för att åter välja läge manuell Drive, kommer ut från ratten och instrumentpanelen Head-Up Display informations projiceras på vindrutan mittemot den mest relevanta informationen förare.

I de tekniska specifikationerna för IDS Nissan Concept Ett antal andra framstående detaljer såsom din låg höjd (endast 1,38 m) Och smala däck (Mätt 17,5 cm breda) placerade vid ändarna av kroppen. När det gäller detta har det varit helt tillverkad i kolfiber med målet att erbjuda hög motståndskraft och maximal lätthet.

den elkraft är vad driver IDS Nissan Concept. Denna energi lagras i en batteri stor kapacitet nästa generation (upp 60 kWh lagring). Enligt preliminära beräkningar av det japanska företaget, om omständigheterna är den idealiska drivande bilar utrustade med detta batteri och egenskaper som liknar IDS Nissan Concept det kunde resa avstånd upp 600 km. För att ladda stort batteri, IDS Nissan Concept också den använder laddningssystem elbilar mest revolutionerande i detta avseende, eftersom denna process är trådlös (Eller induktion).