Nya Volvo XC90 2015: den förväntade

Volvo XC90 2015 officiella bilderVolvo XC90 2015 officiella bilderVolvo XC90 2015 officiella bilderVolvo XC90 2015 officiella bilder

Volvo har tagit en hel del helt förnya sin XC90 men som ni kan föreställa er, har allt en förklaring: modulplattform. På marknaden sedan 2002, XC90 född som en modell mycket väl genomtänkt och före sin tid, som stod ut att kombinera en interiör med plats för sju åkande med kompetensen hos en SUV fyrhjulsdrift, en mer eller mindre attraktiva lyxig interiör, estetik och mer konkurrenskraftiga än sina konkurrenter högre pris. Efter logiken borde förnyas ha skett under 2009 eller senast 2010, dock Volvo var nedsänkt i en stor strukturell förändring som han har lett honom lite mer än fyra år och tvingas tillbringa cirka 11.000 miljoner dollar för att göra något så viktigt idag som modultillverkning.

i volvo Det kallas SPA (Scalable Product Architecture) och XC90 Den har äran att vara den första modellen av det svenska märket i premiären. Därifrån kommer att genomföras i andra nyskapade modeller. Fördelarna med denna typ av tillverkning (som kallas VW MQB) påverkar möjligheten att kombinera olika element, så att XC90 kan nu dra nytta av olika konfigurationer hittills otänkbart, som olika kropps eller chassikonfigurationer och inre och mekaniska bredare intervall eller traktionssystem, bland annat.

Volvo XC90 2015Men låt oss fokusera på själva modellen, som ser lika intressant som vi hade fått höra. Den levereras med ljusare styvt chassi och, förutsätta att ha 90 procent av dess helt nya komponenter. bibehåller sin förmåga att sju åkande, en andra raden består av tre individuella säten längsjustering att konfigurera det inre utrymmet beroende på behoven. Den tredje sätesraden och förblir infällbar när lagrade, löv bakgrund helt platt bagageutrymmet, med den skillnaden att nu tillåter kan sitta på den vuxna upp till 1,70 m hög komfort. Volvo själv påstår sig ha utformat det mest lyxiga interiören som är monterad på en Volvo. använder material "adelsmän" och som ni kan se på bilderna, ser elegant utformning.

I mittkonsolens knappar har tagits bort, har de ersatts av en typ pekskärm tablett där du kan konfigurera och hantera så gott som alla funktioner i fordonet, komplett samband med Android-eller Apple-enheter. Sätena har utformats från grunden och komma med standard sidojustering och tillval uppvärmd och ventilerad. Den tredje raden har nu sin egen luftkonditionering kontroll som för övrigt läggs en ny luftreningssystem, baserat på en filtreringskapacitet av pollenpartiklar eller föroreningar mycket mer kraftfulla och effektiva. Allt detta bidrar Volvo i sin XC90 all sin teknik tillämpas på säkerhet aktiv och passiv, med den senaste utvecklingen av de system vi redan vet, tack vare en ny elektronisk hantering mycket snabbare och mer kompakt än tidigare.

Volvo XC90 2015Och motorerna?

De nya XC90 användningsområden Nya Volvo motorfamilj, mycket mer kraftfull och effektiv, som bygger hela sin arkitektur i en samma fyrcylindrig motor och två liter bensin och diesel men med olika överladdning system att spela med för ett brett spektrum av befogenheter. I bensin har vi en T5, utrustad med turbo, 245 hästar, en T6, med kompressor och turbo, 320 hk och T8, juvelen i Volvo. Det är en hybrid plugg tillkännage en kombinerad effekt 400 hästar och 65,3 mkg vridmoment med genomsnittliga utsläppen 60 g / km. Den använder basen hos T6, som driver framhjulen, som lägger till en elektrisk motor av 80 hk vid baksidan. Den har en fullt elektrisk räckvidd på 40 km. Den nya arkitekturen ramen kombinerar den elektriska delen utan att förringa bagageutrymme inne. Diesel presenterar initialt D4 och D5, den första med en enda turbo, 190 hk och en genomsnittlig förbrukning av 5 l / 100 km och andra tvilling turbo, 225 hästar och en officiell genomsnittliga utgifterna 6 l / 100 km.